Haberler

Merih'e sahip çıktı! Marco van Basten, ceza veren UEFA'ya ağzına geleni saydı

Güncelleme:
Abone Ol

Hollandalı futbol efsanesi Marco van Basten, UEFA'nın milli futbolcumuz Merih Demiral'a verdiği cezayı sert bir dille eleştirdi. Merih'e sahip çıkan Van Basten, "UEFA kim oluyor da 'Bunu yapamazsınız' diyor? Şimdi yine siyasetin devreye girmesine izin veriyorsunuz ve bir oyuncunun uzaklaştırılmasına karar veriyorsunuz. Sonra da 'Siyaset yapıyorlar' diyorsunuz, değil mi? Bu gerçekten garip. Futbola sadık kalın!" ifadelerini kullandı.

Hollandalı efsane futbolcu Marco van Basten, UEFA'nın milli futbolcumuz Merih Demiral'a verdiği cezayı eleştirdi. Merih ile ilgili kararı Türkiye'nin vermesi gerektiğini savunan van Basten, "UEFA kim oluyor da 'Bunu yapamazsınız' diyor? Şimdi yine siyasetin devreye girmesine izin veriyorsunuz ve bir oyuncunun uzaklaştırılmasına karar veriyorsunuz" dedi.

"UEFA KİM OLUYOR!"

Hollanda basınından NOS'a açıklamalarda bulunan van Basten, "Bu davranışın yanlış olduğu hissine kapıldıklarında cezayı Türklerin vermesi gerekmez mi? UEFA kim oluyor da 'Bunu yapamazsınız' diyor? Şimdi yine siyasetin devreye girmesine izin veriyorsunuz ve bir oyuncunun uzaklaştırılmasına karar veriyorsunuz. Sonra da 'Siyaset yapıyorlar' diyorsunuz, değil mi? Bu gerçekten garip. Futbola sadık kalın!" açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

UEFA, Avusturya maçında attığı gollerin ardından verdiği Bozkurt selamı nedeniyle Merih Demiral'a 2 maç ceza vermişti. 2 maçlık ceza dışında Merih Demiral'ın sosyal medyadaki paylaşımlarını da kaldırmasını talep eden UEFA, yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir" ifadeleriyle cezanın gerekçesini açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

A Milli Futbol Takımı Marco van Basten Marco van Basten Merih Demiral Merih Demiral Avusturya Hollanda Hollanda Politika Türkiye Siyaset Futbol Dünya Yaşam Spor Van Futbol Yaşam Politika Spor Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (29)

BLACK LİON LİON:

Faşist işaretin savunulacak bir yanı yok

Yanıtla63055
Goethegitme:

Kara mamba seven mi

12164
Yahya Öksüz:

bu black lionu gokturklerde katlı vacıp derdı saymıyorum 16 devlet kurduk .oda buyuk olanları .selcukluda .katlı vacıp derdı .osmanlıda .katlı vacıp derdı .en son kurdugumuz .devleletın .kurucusu .yunanla bır tutar. denıze .dokenlerın ıcınde olurdu

1369
Emir Güler:

keşke sen türk'çe bilmeseydin

130
Yahya Öksüz:

bız bu aksam holadayı gecez .turnuvanın .ıkı otamatık .takımı .var bırı .avusturyaydı .gectık .ıkıncısı .ısvıcre . o gelecek .onuda gececez

818
Nilay Durmaz:

Zorunuza gidiyor di mi Türk e tahammulunuz yok çünkü tarihte çok acı hatıralarınız var. Siz de haklısınız dünyaya hükmetmiş adaletiyle merhametiyle savasciligiyla nam salmış dünyayı kendisine hayran bırakmış binlerce yıllık tarihe sahip bir milletten bahsediyoruz. Siz de haklısınız tabi.

116
Fatih Kocak:

Ne kadar boşsun..en acısı da bunun farkında değilsin.

07
Nuri Aga:

Van basten adamdır

Yanıtla12219
YCLKTS null:

Diğerleri de madamdir

435
Murat Celik:

Helal olsun vallahi Ağzına sağlık kardeşim doğruları konuşmuşsun

Yanıtla12204
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title