Haberler

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu Paris 2024'te gümüş madalya kazandı

Güncelleme:
Abone Ol

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 50 kilo finalinde Çinli Yu Wu'ya kaybederek gümüş madalya kazandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın boks branşında milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 50 kiloda gümüş madalya kazandı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Philippe-Chatrier Kortu'nda boks branşının kadınlar 50 kilo final mücadelesi yapıldı.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu Paris 2024'te gümüş madalya kazandı

GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

Tokyo 2020'nin olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Çinli Yu Wu'ya 4-1 yenilerek bu olimpiyatta da gümüş madalya elde etti. Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer ilgililer, müsabakayı salonda izledi.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Buse Naz Çakıroğlu, Türk milli boksör ve Avrupa şampiyonudur. 26 Mayıs 1996 tarihinde Trabzon'da doğmuştur. Kadınlar 50 kg kategorisinde mücadele etmektedir. Çakıroğlu, 2019 Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekmiş ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu Paris 2024'te gümüş madalya kazandı

Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu olan Buse Naz Çakıroğlu, kısa sürede Türkiye'nin en başarılı kadın boksörlerinden biri haline gelmiştir. Başarıları arasında Avrupa ve dünya çapında çeşitli madalyalar yer almakta olup, Türkiye'de kadın boksunun tanınmasına ve gelişmesine önemli katkılarda bulunmuştur.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Spor

Buse Naz Çakıroğlu Güncel Paris Gümüş Spor Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

Taş:

Çinli çok çirkef dövüştü, sürekli kafanın arkasına ve sarılınca içten kural dışı vuruşlar yaptı, evet daha iyi tecrübeli olduğu kesin ama Busenazı bir nevi yıldırdı, yine de helal olsun gönlümüzde altın aldı kızımız..

Yanıtla076
Alkurt:

Gururumuz helal

00
Erkan Arslan:

FENEViN CüRRüK MAAAALARI

Yanıtla625
Yasar Unal:

Spor kulübü denilince FB. Sporcumuzdan altın bekliyorduk. Dün Hatice, bugün Busenaz ne yazık ki gümüşle kapattılar Çinlillere kaybederek. Yine de büyük başarıları için tebrik ederiz.

Yanıtla647
ZİYA BAŞKAN:

Tebrikler

Yanıtla050
Ahmet Atmaca:

Olimpiyatlar da ilginç bir şansızlığımız var. Favoriler hak etmedikleri yerde elendi. Diğer sporcularımız ise finale kadar süperdi sanki finalde sihirli bir el dokundu.

Yanıtla227
Kadir Özer:

Tebrkler Türk kadınına

Yanıtla020
Kamil Elatik:

Hollanda gibi 13 altin madalya cikaramadik yaziklar olsun bence 19 mayis kutlamalarinida yapmayin

Yanıtla53
Muhsin Yazıcıoglu:

Bir altın alamadık bir kere istiklal marşı çalmadı ! Utanç verici bir şey, 85milyonluk ülkeden bir tane çıkmaz mı?

Yanıtla06
mehmet istek:

spromuzuda bitirdiler 2 üç madalta alabiliyoruz sadece nerde o eski günler güreşimiz vardı oda bitti adamların el attığı her yer kuruyor ülkenin başıuna geçtiler ülke de kuraklık başgöstermeye başladı

Yanıtla22
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title