Haberler

    Eski Galatasaraylı Mondragon, Dünya Kupası Tarihine Geçecek

    Güncelleme:
    Abone Ol

    Galatasaray'ın eski kalecisi Kolombiyalı Mondragon, Brezilya'da Dünya Kupası tarihinin en yaşlı futbolcusu unvanını eline geçirecek.

    Dünya Kupası’nda forma giyen en yaşlı futbolcu rekoru bu yaz el değiştirecek. Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan dev organizasyonda rekor eski bir Galatasaraylı oyuncu tarafından kırılacak.

    DÜNYA KUPASI KADROSUNDA YER ALACAK

    Kolombiya basınında yer alan haberlere göre sarı kırmızılıların eski file bekçisi Faryd Mondragon, bu organizasyonda ülkesinin milli takımının kadrosunda yer alacak. Futbol hayatını, ülkesinin Deportivo Cali takımında devam ettiren Mondragon’un son maçlarda teknik direktör Pekerman tarafından kadroya dahil edildiği hatırlatılarak, oyuncunun tecrübesi nedeniyle Dünya Kupası kafilesine de dahil edileceği ifade edildi.

    TARİHE GEÇECEK

    42 yaşındaki Mondragon böylece önemli bir başarının altına imza atmış olacak. Brezilya’daki organizasyonun oynandığı tarihlerde 43 yaşına girecek olan Mondi, hocasının kendisine görev vermesiyle, Roger Milla’nın rekorunu kırıp Dünya Kupası tarihinin en yaşlı futbolcusu unvanına sahip olacak.

    DÜNYA KUPASI’NDA EN YAŞLI FUTBOLCULAR

    Roger Milla Kamerun 1994 42

    Pat Jennings İngiltere 1986 41

    Peter Schilton İngiltere 1990 40

    Dino Zoff İtalya 1982 40

    Ali Boumnijel Tunus 2006 40

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Faryd Mondragon Kolombiya Milla Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title