Haberler

Mustafa Denizli Doğru İsim Mi?

Güncelleme:
Abone Ol

Beşiktaş'ta Tayfur Havutçu'nun görevinden ayrılmasının ardından takımın başına kimin geleceği tartışılıyor.

Beşiktaş'ta Tayfur Havutçu'nun teknik adamlık görevinden ayrılmasının ardından takımın başına hangi teknik adamın geleceği tartışılmaya başlarken siyah beyazlı ekip ile ilgili farklı iddialar gündemden düşmüyor.

Daha önce Beşiktaş'ı çalıştırmış olan Mustafa Denizli ve Rıza Çalımbay isimleri siyah beyazlılar adına yerli teknik direktör açısından öne çıkarken Beşiktaş camiasını yakından takip eden bazı isimlere olası Mustafa Denizli tercihini değerlendirmelerini istedik.

İşte aldığımız cevaplar ve farklı yorumlar:

MURAT ÇELİK: "KEŞKE DENİZLİ OLSA"

Şahsi düşüncem Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'a şu an itibariyle en uygun kişi olduğu yönünde. Hem tecrübesiyle Beşiktaş'ın içinde bulunduğu şartları yönetecek bir isim hem de Beşiktaş'ta son dönemi iki kupayla kapatmış bir isim. Benim şu an için keşke Beşiktaş'ın başında olsaydı dediğim kişidir Mustafa Denizli, yönetim ile anlaşır anlaşma onu bilemem ancak kulübün içinde bulunduğu şartlar ve taraftarlarla olan diyaloğu Mustafa Denizli'yi en önemli teknik direktör adayı olarak karşımıza çıkartıyor.

FATİH DOĞAN: "BU ELBİSE BEŞİKTAŞ'A ŞIK DURMAZ"

Mustafa Denizli, Türk futbolunun tecrübesiyle, kariyeriyle, sonuca gitme özelliği ile yetiştirdiği en önemli 3-4 teknik adamdan biri. Beşiktaş'ta daha önceki dönemde iki kupa kazanarak başarılı da oldu. Ancak Beşiktaş'ın şu an içinde bulunduğu durum ile 2008-200b9 yılındaki durum arasında çok fark var. Beşiktaş şu an futbolcusuna para ödemeyecek durumda. Siyah Beyazlı takımın teknik direktörüne ödeyeceği en fazla rakam 1.5 Milyon Euro civarında. Mustafa Denizli'nin bu ücrete imza atacağını düşünmüyorum. Bir de Mustafa Denizli teknik adamlık karakteri bakımında iyi takımlar, yıldız futbolculara sahip ekiplerle çalışmak isteyen bir tarza sahip. Beşiktaş önümüzdeki sezon bu doğrultuda olmayabilir.

Kısaca Mustafa Denizli ile anlaşılması durumunda hem Denizli hem de Beşiktaş açısından başarılı bir dönem olacağını zannetmiyorum. Sevgili Vedat Okyar'ın deyimi ile bu elbise Beşiktaş'ın üzerinde şık durmaz. Bir diğer konuda Beşiktaş yönetimi ağırlıklı olarak yabancı bir teknik adamı takımın başına getirmek istiyor. Eğer olmaz ise en güçlü yerli aday ise Rıza Çalımbay.

AHMET DURSUN: "YERLİ OLACAKSA İKİ ADAYIM VAR"

Eğer Beşiktaş'ta yönetim tercihini yerli teknik adamlardan yana kullanacaksa benim iki adayım var; Bunlardan birincisi Mustafa Denizli ikincisi ise Samet Aybaba. Samet Hoca yıllardır bu görevi bekleyen bir isim. Genç futbolcularla da yaşadığı başarılar ortada. Samet Aybaba'nın para pulda gözü olmaz. Bu yüzden Beşiktaş'ın şartlarına uygun bir isim. Mustafa Denizli ise tecrübesi ve kalitesiyle çok üst düzey bir teknik adam. Son döneminde de iki kupa alarak başarılı oldu. Beşiktaş adına her iki ismin de doğru tercihler olacağını düşünüyorum.

CELAL KOLOT: "MUSTAFA DENİZLİ BU GÖREVİ İSTİYOR"

Beşiktaş'ın içinde bulunduğu durum itibariyle yabancı bir teknik adam ile yeni bir riske atılmasını doğru bulmuyorum. Yabancı teknik adam hem yapacağı kontrat ile yeni bir mali yük getirir. Hem de ekonomik sorunları bahane ederek gidebilir. Mustafa Denizli ile yüz yüze yaptığım görüşmede teknik adamın Beşiktaş'ı istediğini ben hissettim. Kendisi İran'da çalışmaktan sıkılmış durumda. Beşiktaş'a sadece bir teknik adam değil hem Ümraniye'yi hem de kulüpteki sorunları toparlayacak bir lider lazım. O lider de Mustafa Denizli'dir.

GÜNTEKİN ONAY: "HERKES DENİZLİ'YE UYUM SAĞLAMALI"

Mustafa Denizli karizması, futbol bilgisi ve kişiliği ile Beşiktaş'a faydalı olacak bir teknik adam. Mustafa Denizli'nin başarılı olması için mutlaka tüm ekibin de kondisyonerinden masörüne kadar ona uyum sağlaması gerekiyor. Ancak benim tercihim Beşiktaş'a uygunluk açısından Ersun Yanal'dan yana. Eğer Eskişehirspor'dan gerekli onay alınırsa Yanal'ın ayakları yere basan sağlam bir Beşiktaş yaratabileceğine inanıyorum. En azından sahada futbol oynama adına doğruları yapan bir Beşiktaş izleme şansı yakalar taraftarlar.

HABER - Eray Emin AYDEMİR

Kaynak: Sporx.com / Spor

Denizli Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title