Haberler

Obama da Tepkili!

Abone Ol

ABD Başkanı Barack Obama, Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling’in ırkçı sözlerinin lig yönetimince hak ettiği şekilde ele alınacağına inandığını söyledi.

NBA'i saran ırkçılık skandalına ABD Başkanı Barack Obama müdahale etti ve yetkili mercilerden konuyla ilgili gereken kararların alınmasını beklediğini söyledi.

Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'in kamuoyuna yansıyan telefon kayıtlarında siyahiler için kullandığı ırkçı ifadeler, bir dizi dış gezi programı için Malezya'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama'nın da tepkisini çekti.

Sessiz protesto!

"Irkçı içerikte oldukça rahatsız edici sözler bunlar" diyen Obama, söz konusu olayı cahilliğin açığa çıkması olarak değerlendirip "Irksal yaklaşımları bizi bölecek nitelikte değil, çeşitliliğimizi kanıtlayacak, kültürümüzü zenginleştirecek şekilde ele almalıyız. Birleşik Devletler hala ırkçılığın kalıntıları ile uğraşmaya devam ediyor. Bu sorun karşısında önemli mesafeler kat ettik ama hala bu tip şeylerle sıkça karşılaşabiliyoruz" şeklinde konuştu.

NBA Başkanı Adam Silver'a da seslenen Obama, ligdeki geniş siyahi oyuncu grubunu rahatsız eden bu gelişmelerin dikkatlice ele alınmasını beklediğini vurguladı.

Bu arada olayın ortaya çıktığı gece bir basın toplantısı düzenleyen Silver, Sterling hakkında soruşturma yapılacağını ve söz konusu tapelerdeki ses kayıtlarının gerçek olduğunun anlaşılması halinde yasal sürecin işlemeye başlayacağını söyledi.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Los Angeles Clippers Barack Obama Adam Silver Malezya Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title