Özel Eğitime Özel Olimpiyat
Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri spor aracılığıyla sosyal hayatın içine katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye ile Ordu Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen Ordu Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Ordu’da yapıldı.
Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri spor aracılığıyla sosyal hayatın içine katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye ile Ordu Üniversitesi'nin iş birliğiyle düzenlenen Ordu Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Ordu'da yapıldı.
Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonu olan Special Olympics'in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri sporun birleştirici gücünden yararlanarak sosyal hayata kazandırmak amacıyla düzenlediği bölgesel etkinlikleri sürdürüyor. Bu kapsamda Özel Olimpiyatlar Türkiye ve kuruluşunun 10.yılını kutlayan Ordu Üniversitesi arasında bir iyi niyet anlaşması imzalandı. Ordu Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta ile Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından ise Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek arasında imzalanan anlaşma sonrası 5-6 Mayıs tarihlerinde Ordu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Ordu Bölge Oyunları düzenlendi. Yüzme, karma futbol, karma basketbol ve masa tenisi branşlarında gerçekleştirilecek oyunlara, 9 ilden gelen yaklaşık 186 özel ve partner sporcu ile 100 eğitmen idarecinin katıldığı, 150 gönüllü öğrencinin de destek verdiği oyunların kapanış törenine Ordu Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, BESYO Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, ODÜ'lü akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. Genç sporcuların ve yaşıtı partnerlerinin yoğun ilgisine sahne olan oyunlarda aynı zamanda nefes kesen mücadeleler ve duygusal anlar da yaşandı. Katılan tüm sporcular madalya heyecanını yaşayarak evlerine döndü.
SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ
Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek oyunların açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 33 yıldır, özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri topluma kazandırmak için çalıştıklarını vurguladı. Civelek, "Sporun birleştirici gücünden yararlanarak özel çocuklarımızı yaşıtlarıyla kaynaştırmayı hedefliyoruz. Özel sporcu yeminimizde belirttiğimiz gibi amacımız, bu çocuklarımıza kazanma şansı vermek, kazanmasalar bile gösterdikleri çabalarında onların yanında olmak. Bu özel çocuklarımız, kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese gösteriyorlar. 'Oyun Birlikte Hayat Birlikte' sloganıyla her geçen gün bu aileyi biraz daha büyütüyoruz" dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, "İlimizde yapılan spor faaliyetleri, ilimizin tanıtılması ve spor etkinliklerinin devamlılığı için çok önemlidir. Bugün burada gerçekleştirilen organizasyon, engelli sporcuların spor faaliyetlerinde ne kadar başarılı olduklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Engelliler bize Allah'ın bir emanetidir ve bizde bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacağız" diye konuştu.
Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta ise "Üniversitemiz kurulduğu ilk günden bu yana sadece akademik anlamda gelişmeyi değil bulunduğu bölgenin sosyal ve kültürel gelişimini de daima ön planda tutmuştur. Bu çerçevede bugün özel sporcularımızın toplumla kaynaştığı, beraber spor yaparak sosyal hayata dahil olduğu bu olimpiyat oyunlarının Üniversitemiz tesislerinde hocalarımız ve gönüllü öğrencilerimizin destekleriyle hayata geçirilmesi bizim için çok anlamlı ve değerli" ifadelerini kullandı.
Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri spor yoluyla diğer bireylerle bir araya getirerek sosyal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla düzenlediği etkinliklerin üçüncüsünü de başarıyla tamamlanmış oldu. - ORDU