Haberler

60'ından Sonra Bocce Öğrenen Gençler Kupa Hedefliyor

Abone Ol

Adana Huzurevi’nde ‘bocce’ sporuyla tanışan ve yaş ortalaması 68 olan genç sporcular, 8-11 Nisan’da 31 kentten huzurevinin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirilecek müsabakalarda şampiyonluk hesapları yapıyorlar.

Adana Huzurevi'nde 'bocce' sporuyla tanışan ve yaş ortalaması 68 olan genç sporcular, 8-11 Nisan'da 31 kentten huzurevinin katılımıyla Antalya'da gerçekleştirilecek müsabakalarda şampiyonluk hesapları yapıyorlar.

Kökeninin MÖ 5000 yıllarında Anadolu'ya dayandığı tahmin edilen ve uzun yıllar cilalanmış kaya parçalarıyla oynan oyun, bugünkü şekliyle ilk kez Romalılar tarafından oynandı ve 'bocce' adını aldı. Türkiye'de ise 1991 yılında oynanmaya başlanan bu spor dalı, 2005 yılında 'Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu'nun kurulmasıyla kurumsal bir kimliğe sahip olup ülke genelinde teşvik edilerek yaygınlaşmaya başladı.

Huzurevi sakinlerine yönelik pek çok etkinliği teşvik eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, huzurevi sakinleriyle de bu sporu tanıştırdı. 8-11 Nisan'da 31 kentten huzurevinin katılımıyla Antalya'da gerçekleştirilecek müsabakalar için Adana Huzurevi sakinleri hız kesmeden antrenmanlarını sürdürüyor.

Bocce Antrenörü Hatice Karahan, bir ay boyunca mucur sahada 'petank' çalıştıklarını, ancak 2 hafta önce yaşlılara yönelik bir düzenleme yaparak 'raffa' ile 'petank' karışımı özel bir çalışmaya dönüştürdüklerini söyledi. Normalde 26.5 metrede oynanan sporu 18.5'e 4 metrede gerçekleştirdiklerini ifade eden Karahan, "Hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Sporcularımız çok iyi, çok özverili çalışıyorlar. Ben olmadığım zamanlarda bile çalışıyorlar. Turnuvayı ve kupayı Adana'ya getirmeyi düşünüyoruz. İnşallah getireceğiz. Sporcularıma çok güveniyorum" diyerek huzurevi sakinlerine teşekkür etti.

Yaş ortalaması ortalama 68 olan 7 huzurevi sakini de kendilerini bu sporla tanıştırdığı için Karahan'a teşekkür etti.

66 yaşındaki Beday Arıcak, bocce sporuna başladığı günden bu yana kendini çok mutlu ve heyecanlı hissettiğini anlatarak "Her gün öğleden sonrayı sabırsızlıkla bekliyorum... Yani o kadar heyecanlıyım" dedi.

62 yaşındaki Hatice Zümrüt Yılmaz ise bugüne kadar hayatında eline top almadığını belirterek, "Hocamız kendi evini, kendi işini ihmal ederek bizi özveriyle çalıştırıyor. Bizi övüyor ama asıl övgüyü o hak ediyor" şeklinde konuştu. Yılmaz, "Bana iyi bakın; ileride 'Ben bu olimpiyat şampiyonunu, bocce şampiyonunu tanıyorum' diyeceksiniz" şeklinde iddiasını dile getirdi.

73 yaşındaki Ersan Erbaş da etkinlik sayesinde diğer huzurevi sakinleriyle de tanıştıklarını dile getirerek "8 Nisanda da 31 ilin huzurevi sakinlerinin katılacağı müsabakalara çıkacağız. Hedefimizi şampiyon olmak" diyerek iddialı olduklarını vurguladı.

77 yaşındaki Turhan Cemal Görgün ise "Öğrenmenin yaşı yok derlerdi, bu gerçek oldu. Bu yaşta bu demir toplarla oynamaya başladık. Bu ne güzel bir şey. Bu yaşta da demek ki; oynanabiliyormuş" diye konuştu.

64 yaşındaki Temel Ahmet Gözde de bocce dışında da birçok etkinliğe katıldıklarından bahsederek, devletin yaşlıları hep bir arada tutup hayattan zevk almalarını sağladığını kaydetti.

70 yaşındaki Ata Kayışolu, etkinliği "Büyük bir boşluğumuzu doldurdu" diye yorumladı.

67 yaşındaki Yurdaer Yılmaz da bocce oyunuyla hiperaktif hale geldiklerine dikkat çekti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Antalya Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title