Haberler

Özel Sporcuların 'Özel Ablası' Oldu

Güncelleme:
Abone Ol

'Çocuklar Duymasın' dizisinin 'Mary'si Zihinsel Engelli milli takımımıza destek oldu.

Televizyonda yayınlanan 'Çocuklar Duymasın' dizisinde 'Mary' karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Demet Tuncer, Palandöken Kayak Merkezi'nde yarışan Zihinsel Engelliler Dünya Şampiyonası'na katılan Türk Milli Takımı'na desteğk verdi.

Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Palandöken'de düzenlenen 7'nci Zihinsel Engelliler Dünya Şampiyonası'na katılan özel çocuklara özel zaman ayırmak gerektiğini ifade eden Demet Tuncer, işlerinin yoğun olmasına rağmen bu çocuklara ayıracak vaktinin olduğunu söyledi. Oyuncu, sunucu ve yorumculuğun yanında eşine iyi bir arkadaş ve dost olmaya çalıştığını ifade eden Demet Tuncer, geçen yıl anne olduktan sonra anneleri ve çocukları daha iyi anlayabildiğini belirtti. Yarışan engelli çocuklar gibi her çocuğun özel olduğunu ifade eden Tuncer, "Her çocuk özel bir zaman ve özel bir emek istiyor. Federasyon, ritim tutamayan otistik çocuklarla mehteran takımı oluşturdu. Gösteriyi herkes ağlayarak seyretti. Demek ki özel ilgi gösterirseniz yapılamaz denen şeyi mutlaka yaparsanız. Kendimi çok özel hissediyorum. Federasyon Başkanı Birol Aydın, beni 'özel çocuklarımızın ablası' diye nitelendiriyor. 8 aylık kızım Ayza'yı annemin yanına bırakıp buraya geldim. Yarışmalar öncesi düzenlenen seremonide başbakan, bakan ve milletvekillerinden telgraf aldık. Keşke o telgraflar yerine kendileri gelselerdi. Erzurum halkının burayı inletmesi gerekirdi. Özel sporcu olarak geçen zihinsel engelli sporcuları bu yüzden beni özel ablaları olarak görüyor" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Demet Tuncer Palandöken Erzurum Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title