Haberler

Potada Bir "Ömür"

Abone Ol

Türk basketbolunun "Evliya Çelebisi" Ömür Gökçepınar, 10 yıllık aradan sonra yeniden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne döndü.16 yıllık basketbol kariyerinde FIBA Europe Cup'tan Bölgesel Lig'e kadar farklı heyecanlar yaşayan tecrübeli oyuncu, yeni...

Türk basketbolunun "Evliya Çelebisi" Ömür Gökçepınar, 10 yıllık aradan sonra yeniden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne döndü. 16 yıllık basketbol kariyerinde FIBA Europe Cup'tan Bölgesel Lig'e kadar farklı heyecanlar yaşayan tecrübeli oyuncu, yeni sezonda hem kaptanlık, hem de takımının saha içindeki liderlik görevini üstlenecek.

Basketbola 1997 yılında Çakabey Koleji'nde başlayan, aradan geçen 16 sezonda Tuborg, Troy Pilsner, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Aliağa Petkim, Gelişim Koleji, Denizgücü, Akhisar Belediyespor ve Adanaspor'da oynayan Ömür Gökçepınar, 10 yıl aradan sonra döndüğü İzmir Büyükşehir Belediyespor'da adeta ikinci baharını yaşıyor. 16 senelik kariyerinde FIBA Europe Cup, Pan European Final-Four, Beko Basketbol Ligi, 2. Lig ve Bölgesel Lig heyecanları yaşayan 33 yaşındaki oyuncu, yeni sezonda hem takım kaptanlığı, hem de takımındaki gençlere ağabeylik yapacak.

İzmir basketboluna yıllarca renk katan kulüplerde forma giymenin kendisi için bir onur olduğunu söyleyen usta basketbolcu, "Bu sezon üzerimdeki yük çok daha ağır. Takımımın en tecrübeli oyuncusu olarak artık farklı bir misyonu da yürütmek zorundayım. Antrenörüm Mustafa Ağme ile bir zamanlar birlikte forma giydik. Şimdi ona karşı sorumluluklarım da var" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne ilk transfer olduğunda henüz 19 yaşında olduğunu belirten, aradan geçen 14 yılda önemli bir deneyim kazandığının altını çizen Ömür Gökçepınar, "Bu kulübün hayatımdaki yeri her zaman çok farklıdır. Basketbol kariyerimi çizmemde çok etkili oldu. Yıllar sonra geri dönmek ve bu takımın şampiyonluk mücadelesine ortak olmak, bende apayrı bir heyecan yaratıyor" diye konuştu.

Basketbolda hemen her ligde forma giyen ender oyunculardan biri olduğunu da ifade eden tecrübeli basketbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tuborg ile hem Beko 1. Ligi'nde hem de Avrupa'da oynadım. İzmir'de kazandığımız Pan European Final Four Kupası, kariyerimin en önemli başarısıdır. Tuborg'da o dönemde yakaladığımız havayı, şimdi İzmir Büyükşehir Belediyespor'da yeniden yaratmak istiyoruz ki, bu yönde gerçekten çok yol aldık." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Büyükşehir Belediyespor Tuborg Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title