Haberler

Avrupa'dan Dünya Kupasına Katılacak Son 4 Takım Yarışacak

Güncelleme:
Abone Ol

Dünya Kupası yolunda Avrupa Play-Off'larından Brezilya bileti alacak son 4 takımı belirleyecek rövanş maçları yarın oynanacak.

Dünya Kupası yolunda Avrupa Play-off'larından Brezilya bileti alacak son 4 takımı belirleyecek rövanş maçları yarın oynanacak. Takımların ilk maçlarda elde ettikleri sonuçlara göre oyun stratejilerini belirleyeceği karşılaşmalar içerisinde en dikkat çekeni dünya futbolunun iki yıldızı Zlatan Ibrahimovic ile Cristiano Ronaldo'yu karşı karşıya getirecek mücadele olacak. Lizbon'da oynanan ilk raundu Cristiano Ronaldo'nun 82. dakikada attığı golle 1-0 kazanan Portekiz, rövanş öncesi avantajı eline geçirse de Zlatan Ibrahimovic'in son sözü söylememiş olması heyecan dolu 90 ve belki de 120 dakikaya gözlerin çevrilecek olmasının en önemli nedeni... FIFA'nın resmi sitesi de bu zorlu mücadele öncesi Ronaldo ve Ibrahimovic'i fiziki ve kişisel özelliklerinden, istatistiki verilerine kadar rakamlarla ele alan bir değerlendirmeye yer verdi.

Fiziki özellikleri

1 metre 95 santimetrelik boyuna oranla oldukça teknik ve atletik bir oyuncu olan Zlatan Ibrahimovic için Ajax'ta forma giydiği döenmde teknik direktörlüğünü yapan Co Adrianse, " O çok iyi bir tekniğe sahip. Genellikle teknik özelliği iyi uzun boylu oyuncular göremezsiniz. Bunun nedeni beyincleri ile ayakları arasındaki mesafenin fazla olması olabilir." yorumunu yaparken, 1 metre 86 santimetrelik boyuna iyi sıçrama özelliğini de ekleyen Ronaldo'nun fiziki yapısı için Jose Mourinho ise "Bir hayvanın vücuduna sahip" nitelendirmesini yapmıştı.

Uluslararası golleri: Ibra üstün

Milli takım kariyerlerindeki ilk gollerini 2004 yılında kaydeden iki yıldız Cuma akşamı oynanan maçın ardından ülke milli takımlarının tarihindeki en skorer isim olma yolunda rekora 3'er gol uzaktalar. 108 milli karşılaşmada 44 gol atan ve maç başına 0.4 ortalama yakalayan Ronaldo, Cuma akşamı İsveç'e attığı golle Pauleta'nın 47 gollük rekoruna bir adım daha yaklaştı. 95 kez İsveç formasını giyen ve 46 kez rakip ağları havalandıran Ibrahimovic ise maç başı 0.48 gollük ortalamasıyla rakibinin önünde yer alıyor. Ibra'da Sven Rydell'in rekorunu kırmaya çok yakın.

Ulusal ve Şampiyonlar Ligi golleri: Ronaldo açık ara

Her iki yıldızın Avrupa futbolunun en iyi 5 liginde forma giydikleri dönemdeki lig ve Şampiyonlar Ligi gol istatistikleri 2004-2005 sezonundan itibaren değerlendirildiğinde Ronaldo'nun Ibrahimovic'e karşı ezici üstünlüğü dikkat çekiyor. Bu süreçte Manchester United ve Real Madrid formaları giyen Portekizli yıldız Premier Lig ile La Liga'nın yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde toplam 304 gol atma başarısı gösterdi. Aynı periyodda Juventus, Inter, Barcelona, Milan ve PSG formalarıyla mücadele eden Zlatan Ibrahimovic ise 2008 kez gol sevinci yaşarken, 2004-2005 sezonundan bu yana Avrupa'nın en iyi 5 ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde en golcü oyuncu ünvanı da Ronaldo'ya ait. Bu değerlendirmede üçüncü sırada yer alan Ibrahimovic'i geçen isimse Lionel Messi...

Dünya Kupası golleri: Ronaldo önde

2002 ve 2006 Dünya Kupası organizasyonlarında İsveç milli takım forması giyen ve 5 maça çıkan Zlatan Ibrahimovic hiç gol sevinci yaşayamazken, Portekiz formasını Dünya Kupası'nın 2006 ve 2010 organizayonlarında 10 kez giyen Ronaldo ise 2 kez rakip ağları havalandırdı.

Yıldızlara ödenen bonservisler

12 milyon Pound'a transfer olduğu Manchester United'dan 80 milyon Pound bedelle dönemim en pahalı oyuncusu ünvanıyla Real Madrid'in yolunu tutan Cristiano Ronaldo için ödenen toplam bonservis bedeli küsuratlarıyla 92.2 milyon Pound ve transfer başına 46.1 milyon Pound iken;  yaptığı 6 transfer karşılığında kendisi için ödenen 143.5 milyon Pound'luk bonservis bedeliyle "kariyeri boyunca en fazla bonservis bedeli ödenen oyuncu" ünvanına sahip olan Zlatan Ibrahimovic için transfer başına ödenen meblağ ise 23.9 milyon Pound...

Kazanılan kupalar: Eşitlik var ama...

Zlatan Ibrahimovic forma giydiği 4 önemli futbol ülkesinde ve 5 farklı kulüpte (Hollanda, İtalya, İspanya, Fransa) 10 kez kupa kazanırken, aynı sayıda kupaya sahip olan Ronaldo bunların 8'ini Manchester United ile kaldırırken, 2 kez de Real Madrid ile bu sevinci yaşadı. Her iki oyuncu da FIFA Kulüpler Kupası zaferi yaşarken, Ronaldo'nun 2008'de Manu ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu da yaşadığını belirtmekte fayda var.

Karşılıklı rekabet

İki yıldız arasında 2004 yılında Portekiz ile İsveç milli takımları arasında oynanan özel maçla başlayan rekabete bakacak olursak, iki ismin kulüp ve milli takım formaları altında 8 kez karşı karşıya geldiğini görüyoruz. 4 maçın beraberlikle tamamlandığı bu rekabette Ronaldo sahadan 3 kez, Ibrahimovic ise bir kez gülerek ayrıldı.

İkili arasında yarın yaşanacak rekabetten mutlu ayrılan taraf kim olacak bilinmez ama bu "yıldızlar savaşı" kıyaslamasını sonlandırırken Ronaldo'nun 28, Ibrahimovic'in 32 yaşında olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title