Haberler

Rıza Kayaalp Coşkuyla Karşılandı

Güncelleme:
Abone Ol

Avrupa Güreş Şampiyonası 120 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta davul zurnayla karşılandı.

Gürcistan'dan düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stilde 120 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta davul zurnayla karşılandı.

Milli güreşçi Kayaalp'i Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, belediye başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, eski antrenörü Mustafa Doğan, Kayaalp'in ailesi belediye personeli ve çok sayıda vatandaş davul ve zurnaya karşıladı.

Milli güreşçi Kayaalp, Belediye girişinde kendilerini karşılayan Vali Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Beşer ve vatandaşlara teşekkür ederek, Türkiye'ye üçüncü kez altın madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi.

Üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ifade eden Kayaalp, "Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Bundan dolayı da çok mutluyum. İnşallah siz hemşehrilerimi de gururlandırmışımdır. Bundan sonra yeni şampiyonluklar için daha fazla çalışacağım. İnşallah olimpiyat madalyasını da ülkemize ve Yozgatımıza da getireceğim" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in Türk'ün gücünü bütün dünyaya bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Milli güreşçimiz Avrupa Şampiyonası'nda bayrağımızı dalgalandırarak, milli marşımızı söyleterek bizi gururlandırdı. Yozgat Belediyesi olarak kendisini kutluyoruz. Güreşçimiz, 'Türk gibi güçlü, Türk'ün sırtı yere gelmez' ifadesini bir kez daha göstermiştir. Güreşçimizin ismini güzel bir caddeye vermiştik, şimdi de bir spor salonuna

vereceğiz. Rızamızdan çok güzel başarılar bekliyoruz" diye konuştu.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'da Yozgat tarihinin dünya ve olimpiyat şampiyonlarıyla dolu olduğunu hatırlatarak, "Bunun en güzel ve son örneği de değerli Rıza kardeşimizdir. Yapısıyla, kişiliğiyle, tarzıyla tam bir centilmen ve sportmen bir sporcu. İnşallah güreş hayatını dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla dolduracak. Kendisine Yozgat halkı olarak dua ediyoruz. Başarılarını devamını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Rıza Kayaalp'in annesi Sevgi Kayaalp ise çok mutlu olduğunu dile getirerek, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Başer Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'e altın taktı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rıza Kayaalp Yusuf Başer Gürcistan Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title