Haberler

Sercan Yıldırım İçin Çok Özel Belgesel

Abone Ol

sercan yıldırım için çok özel belgesel "anne baba demeden önce gol dedim" bursaspor'un genç yeteneği sercan yıldırım'ın resmi internet sitesi için özel belgesel çekildi.

SERCAN YILDIRIM İÇİN ÇOK ÖZEL BELGESEL

"ANNE BABA DEMEDEN ÖNCE GOL DEDİM"

Bursaspor'un genç yeteneği Sercan Yıldırım'ın resmi internet sitesi için özel belgesel çekildi. Sercan'ın futbola ilk başladığı yıllardan bugünlere kendisini anlattığı ve attığı gollerin görüntüsünün yer aldığı belgesel resmi sitesinden yayınlanmaya başladı.

Bursaspor'un 21 yaşındaki yıldız golcüsü Sercan Yıldırım özel hayatı, transfer öyküleri ve performansı ile gündemden düşmüyor. sercanyildirim.org isimli internet sitesinde kendisi için özel belgesel çektiren Sercan burada hayatıyla ilgili çok özel anları sevenleriyle paylaştı.

5 Nisan 1990 yılında dünyaya gelen genç oyuncu, amcasının ve babasının da futbolla ilgilendiğini, küçükken anne ve baba demeden önce gol dediğini inlatta. Sercan, "Her zaman babamlar kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla sokakta oynayacağıma, futbol okuluna verip geliştirmek güzeldi. Öncelikle hobi olarak başlamıştım. Futbol okulundaydım. Yetenekli olanlar altyapıya seçiliyordu. Geçiş çok zordu. ama yeteneğim farkedildi.

MANCHESTER UNITED PEŞİMDEYDİ

Katıldığı turnuvalar ve Milli Takım kategorilerinde yer aldığını anlatan genç yetenek, "Öyle bir vizyona çıkıyorsunuz ki tüm menajerler sizi takip ediyor. İnanılmaz menajerlerle karşılaştım. Hepsi farklı şeyler vadediyorlardı. İngiltere'de bir turnuvaya katılmıştım ve iyi bir performans sergilemiştim. Orada Manchester United'ın scoutu beni izlemiş. Bu takımın peşimde olduğu söylentileri buradan geliyor. Tabi bir maça bakmıyorlar. Bir süreç vardı olmadı" dedi.

OKUYUP DİPLOMAMI ALMAK İSTİYORUM

Futbolda eğitimi hiçbir zaman ikinci plana atmadığını belirten Sercan, "Okulu ikinci plana atmadım ama futbol yönünde okulda da mutlaka bir sıkıntı olabiliyor. Babah antrenman oluyor öğleden sonra yorgunluktan adaptasyon zorluğu çekebiliyorsunuz. Ben şu anda lise mezunuyum. İnşallah, en büyük hedeflerimden biri üniversite okuyup diploma alabilmek. Çünkü futbolun ne olacağı belli değil" diye konuştu.

MAÇLARA KAÇAK GİRİYORDUM

Bursaspor maçlarına önce kaçak daha sonra top toplayıcı olarak girdiği dönemleri anlatan Sercan Yıldırım, "Stadyum girişinde sırada bazılarının önüne çocukları gibi geçerdik ve maça girerdik. Sonradan altyapıya gittiğimde top toplayıcılıkla stada girdim. Tribünden sahaya geçtim, sonra da bakıyorum öyle bir geçmişim var. O zaman en popüler isimler Murat Sözkesen ve Okan Yılmaz'dı. Okan ilahtı diyebiliriz. Ona çok özeniyordum" şeklinde konuştu.

SAKATLIK TRANSFERİMİ ENGELLEDİ

17 yaşında Milli Takım'da oynadığı dönemde çapraz bağlarının koptuğunu ve bu sakatlığın bir transferi engellediğini ifade eden Sercan, "O dönemde sakatlık geçirmeden önce başında Hüseyin Kalpar'ın bulunduğu Sarıyer takımına kiralık olarak gidecektim. Bana orada kendimi geliştirmemi söylemişlerdi. Ancak bu sakatlık gitmemi engelledi. Belki de iyi oldu. Kısmet diyelim" dedi.

İLK KEZ RAŞİT ÇETİNER DÖNEMİNDE A TAKIMA ÇIKTIM

2007 yılında Teknik Direktör Raşit Çetiner döneminde A takıma çağırıldığını ve dönem dönem prova maçlarında oynadığını belirten Sercan, "Beni ilk oynatan hoca ise Bülent Korkmaz'dı. Bana, 'Takımın 10 numarası, seni yıldız yapacağım" diyordu. Daha sonra Samet Aybaba geldi. Takımda en son düşünülen forvet bendim. Marcelinho'nun sakatlığında bir maçta oyuna girdim ve galip geldik. Sonra formayı aldım. Bugüne beli de o günlerin çok etkisi oldu. Ama hocalar bana forma vermedi, formayı ben aldım. Kendime özgüvenim çok yüksek" şeklinde konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM TAKIM OLMAYI SAĞLADI

Ertuğrul Sağlam'ın takıma geldiğinde çıkış aradıklarını, kötü bir sezonun ardından Sağlam'ın takım olmayı sağladığını ifade eden genç futbolcu, "UEFA kupası katılma hakkını kaçırmıştık. O bize ışık verdi bir sonraki sezon için. Sonraki sezon ise şampiyon olduk. Kısa sürede neden bu kadar başarılı olduk çünkü bunda en büyük pay Ertuğrul hocanın gelmesiydi" diye konuştu.

BEKARIM, GEZER TOZARIM

Özel hayatıyla ilgili de açıklama yapan Sercan şunları söyledi:

"Bekar birisiyim. Gezip tozuyorum. Bazı şeylerin doğal olduğunu düşünüyorum. Kız arkadaşım da tabii ki olacak. İnsanların abartmamasını istiyorum. 'Zengin, arabaya biniyor' yorumunu yapan insanlar beni tanımayan insanlardır. Kız arkadaşım oluyor haber oluyor. Ama öyle değil. Hiçbir zaman paraya çok önem vermedim. Beni tanıyanlar bunu her zaman söylemişlerdir. Benim küçük yaştan beri arabalara merakım var. İmkanım olduğunca araba kullandım ve aldım. İnsanlar zamanla birşeylerden sıkılır. Ben de şu anda istediğim arabaları aldım bindim gezdim ve sıkıldım. Belki ileride durgun bir yaşamım olacak. İnsanlar farklı bir yorum yapıyor ama bunun da bilincinde olsunlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title