Haberler

Sezonun Maçı Bayern'e Karşı

Abone Ol

Arsenal yine Şubat ayında ve yine Bayern’i Londra’da ağırlıyor.

Bayern'in korkusu trafik!

Hafta sonu Liverpool'u yenerek FA Cup'ta turlayan ve moral kazanan Arsenal, geçen sezon bu vakitler olduğu gibi yine Bayern'i evinde ağırlıyor. Aynı şekilde bir FA Cup fikstürü peşinden belki de sezonun kendileri adına en kritik maçına çıkacaklar ve nitekim geçen sezon da bu vakitlerde çok ciddi bir kırılma yaşamışlardı.

Geçen yıl FA Cup'ta Blackburn'e elenince, ligdeki durumla da paralel olarak tepkiler ve eleştiriler artmıştı. Tribünlerin atmosferi düşmüş, Arsene Wenger basın toplantılarında gergin konuşmalar yapmış ve soyunma odasının havası zayıflamıştı. Oldukça kırılgan bir ortamda başlayan maçta Bayern, çabucak Arsenal'i oyundışı bırakmıştı. Wenger sonradan 3-1 biten ilk ayak için, "Eğer Blackburn maçını kaybetmeseydik, böyle olmazdı" diyecekti.

Şimdi de takımın Alman savunmacısı Per Mertesacker, o gün Bayern'e gereken fazla saygı duyduklarını söylerken; belki daha doğru kelimeyle özgüven eksikliğinden ötürü rakipten korktuklarını itiraf ediyor. Ancak bu sefer mental olarak iyi durumda olduklarına ve farklı olacağına inanıyor.

Geçen sezonun mirası

Giroud'dan özür mesajı

Benzerliklerin sayısı ise hiç az değil. Liverpool karşısında alınan 5-1'lik yenilgi ve sonrasını geçen sezona benzetmek mümkün. Şubat ayı üç kulvarda karar maçlarını içeriyor ve Arsenal bir kez daha bu aşamada düşme tehlikesi ile karşı karşıya. Arsene Wenger ise her zamanki gibi iyimser.

Takımından ağır mağlubiyet sonrası bir reaksiyon bekleyen Fransız teknik adam, evlerinde gol yememenin turun anahtarı olduğunu düşünüyor: "Bayern'in her an tehlike yaratabilecek altı yedi oyuncusu var. Savunmamızın kalitesi maçın gidişatında büyük rol oynayacak."

Hem Arsenal, Bayern'e karşı nasıl oynaması gerektiğini artık biliyor. Geçen sezon rövanşta onları elemeye çok yaklaşmışlar, ancak nefesleri yetmemişti. Tomas Rosicky ve Laurent Koscielny gibi ikincil rol sahibi oyuncuların müthiş oynadığı rövanş maçı, Bayern'i bir adım geriden başlamaya zorlayabilir.

Geçen sezonki rövanş maçı Arsenal için bu yılın Şubat ayına dek süren ve hala devam etme ihtimali olan müthiş çıkışın başlangıcı olmuştu. Bayern içinse birkaç yıldır devam eden muhteşem seyir içinde bir kötü anı. Almanlar için bu maçtan çıkacak sonuç büyük olasılıkla pek bir şeyi değiştirmeyecekken, Arsenal'in sezonu bugünle birlikte şekillenebilir.

Sezonun karar maçı olabilir

Televizyonun da yıldızı Bayern

Ev sahibi Arsenal'in bu maç öncesindeki iki eksiği de önemli. Sezonun yıldızı Aaron Ramsey sakat, orta sahanın organizatörü Mikel Arteta ise cezalı. Bu şartlarda Jack Wilshere'a ciddi yük binecek ve belki de son maçların öne çıkan adamı Alex Oxlade-Chamberlain'in performansı, Arsenal'in kaderini belirleyecek. Nitekim Mathieu Flamini her maça aynı oyunu koyabiliyor ve Mesut Özil şu sıralar hiç havasında değil. Son 10 maçta sadece 1 asist yaptı, fazlaca kırılgan ve formundan uzak görünüyor.

Maçı kazanıp her şeyi tekrar yoluna sokmak isteyen Arsenal için kaybetmemek çok önemli. Şampiyonlar Ligi'nden ilk kez elenmeyecekler, üstelik rakipleri son şampiyon ama bu maçın kaybı, tüm sezon hedeflerini etkileyebilir. Biraz umutlu, motive ama çokça gergin olacaklar. Galiba öncelikle kendi güçlerine inanmaları gerekiyor.

Salih Demirci

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Arsene Wenger Liverpool Londra Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title