Haberler

Sheva Av Peşinde! Rakip Fransa....

Abone Ol

Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO2012'de ikinci maçlar D Grubu'nda oynanacak mücadelelerle devam edecek.

Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO2012'de ikinci maçlar D Grubu'nda oynanacak mücadelelerle devam edecek. Günün ilk maçında, ev sahibi Ukrayna ile ilk maçta İngiltere ile berabere kalan Fransa kozlarını paylaşacak. Donbass Arena'da oynanacak ve TSİ 19.00'da başlayacak mücadelede Norveç Futbol Federasyonu'ndan Tom Harald Hagen düdük çalarken; Holanda Futbol Federasyonu'ndan Sander van Roekel ve Erwin Zeinstra bayrak sallayacak. TRT 1 ve TRT HD ekranlarından yayınlanacak mücadeleyi Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla takip edebilir ve dilerseniz karşılaşmayla ilgili yorumlarınızı twitter üzerinden yorumunuzun sonuna #sporxcanli hastaghi koyarak yapabilirsiniz. FRANSA ÜSTÜN Ukrayna ile Fransa takımları daha önce 6 kez karşılaşırken bu maçlarda Ukrayna hiç kazanmadı. Oynanan 3 maç berabere biterken 3 maçı Fransa kazandı. İki takım en son 6 Haziran 2011 tarihinde Donbass Arena'da (Donetsk-Ukrayna) karşılaşmış ve sahadan Fransa 4-1 galip ayrılmıştı. İki takım 4 kez Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında karşılaşmış Ukrayna'da oynanan maçlar berabere biterken Fransa'da ev sahibi 1 galibiyet 1 beraberlik almıştı. SHEVA TARİHE GEÇTİ Andriy Shevchenko 19 yaş 215 günlük iken Türkiye karşısında attığı golle Ukrayna tarihinin en genç gol atan oyuncusu olmuştu. Shevchenko Euro 2012 ilk grup maçında İsveç'e attığı gollerle Ukrayna tarihinde en yaşlı gol atan (35 yaş 256 günlük) oyuncu olarak yine ülke tarihine geçti. Milli takımda toplam 48 golü olan Shevchenko'nun ilk golüyle son golü arasında 16 yıl fark bulunuyor. MUHTEMEL 11'LER UKRAYNA

Pyatov

Gusev

Mikhalik

Khacheridi

Selin

Tymoshchuk

Nazarenko

Konoplyanka

Voronin

Yarmolenko

Shevchenko FRANSA

Lloris

Evra

Mexes

Rami

Debuchy

Cabaye

M'Vila(Alou Diarra)

Ribéry

Malouda

Nasri

Benzema SAAT: 19.00

STAT: Donbass Arena

HAKEM: Tom Harald Hagen

YAYIN: TRT 1 & TRT HD & Sporx Canlı Anlatım 8 SENEDİR KAZANAMIYORLAR Fransa Euro 2012 ilk grup maçında İngiltere ile 1-1 berabere kalırken Euro 2008'de 3 grup maçını da kazanamamıştı. Euro 2004 çeyrek final maçında Yunanistan'a 1-0 yenilerek elenen Fransa Avrupa Şampiyonası finallerinde en son İsviçre'yi 3-1 yenmişti. Fransa, Euro 2004 grup maçında 21.06.2004 tarihinde kazanırken grubunu lider bitirmişti. Fransa'nın bu maçta gollerini Zidane ve Henry (2) kaydetmişti. YENİLMEZ FRANSA Fransa Milli Takımı oynadığı son 22 maçta yenilmedi. Son 22 maçında 15 galibiyet 7 beraberlik alan Fransa takımı en son 03.09.2010 tarihinde Beyaz Rusya karşısında 1-0 mağlup olmuştu. Fransa 22 maç ile tarihinin en uzun 2.yenilmezlik serisine ulaşmış oldu. Fransa'nın en uzun yenilmezlik serisi Şubat 1994 ile Ekim 1996 arasında yenilgisiz geçen 30 maçlık dönemde yakalamıştı. UKRAYNA TURLAYABİLİR İlk maçında İsveç'i 2-1 yenen Ukrayna 2.maçında Fransa karşısında da kazanırsa gruptan çıkmayı garantileyecek. Ukrayna böylece ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonasında çeyrek finale kalmayı başarmış olacak.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Polonya Ukrayna Fransa Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title