Haberler

Siirt Sporun Yerine Alternatif Takım Kurulacak

Güncelleme:
Abone Ol

Kapanan Siirt Spor'un yerine, "1969 Siirt Spor Kulübü" kurulacak.

Spor Toto 3 Lig 1. Grupta mücadele eden ancak maddi imkânsızlıklardan ötürü lige devam etmeyen Siirt spor'un yerine alternatif olarak yeni bir takım kurulacağı öğrenildi. Siirt amatör liginde mücadele eden Kartal spor'u satın alındığı ve Kartal spor'un isminin yakın bir zamanda değiştirilerek "1969 Siirt Spor Kulübü" olarak değiştirileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız yeni Kartal Spor Başkanı Hasret Erik, Siirt spor'un kapanması kendileri ve Siirtlileri çok derinden yaraladığını ancak yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen eski Siirt spor futbolcuları ve yöneticileri ile oturup anlaşarak yeni bir takım yeni bir sayfa açmak istediklerini belirtti. Ciddi bir çalışma içerisine girdiklerini belirten başkan Hasret Erik "1969 yılında kurulan takımımız maalesef kapandı. Bu bizleri çok derinden yaraladı, şimdi bizler bunun çabası içerisindeyiz ve yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Şuan eski takım olan Siirt spor'dan 7 transfer yaptık ve yaptığımız tüm oyuncular Siirtli ve bizlerden herhangi bir maddi destek istemeden kendi rızaları ile geldiler" dedi.

Siirt Amatör ligde mücadele edecek takımın gelecek için ciddi umutları olduğunu belirten Erik, "Takımıza yeni hocalar aldık hocamız Şirzat Çoktur, yardımcı hocamız ise Sedat Amcaoğlu ile anlaştık. Bizler bu yola baş koyduk ve bu konuda başta Vali Ahmet Aydın ve Milletvekili Osman Ören'den şimdiden ciddi bir destek aldık. Yeni bir tesis oluşturduk Siirtli Bengi Belik bize tesis imkânında bulundu ve karşılık istemedi. Tabi bizler bir takımın bu şekilde yürüyeceğine inanmıyoruz. Ancak belli bir süreye kadar ayakta durmak için tüm Siirtlilerden destek istiyoruz" dedi.

Yeni kurulan takıma Futbol Direktörü ve Basın Sözcüsü olarak getirilen Mehmet Salih Arslan ise amatörden bir üst lige çıkmak için ciddi transferler yaptıklarını ve takımın logosunda ve kulüp renklerine kadar Siirtli vatandaşlara sorarak yaptıklarını açıkladı. 2011 yılında Kartal Spor Kulübü olarak kurulan kulübün renklerinin siyah beyaz olduğunu ancak yeni kurulan kulübün ismini ve renklerinde değişikliğe gidildiğini belirten Salih Arslan "Neden bu değişikliği yaptık. Bizler Siirt spor sevdalısıyız ve gerçek taraftarız. 1969 Siirt Spor Kulübü'nün renkleri asaleti, zarafeti ve soğuk kanlılığı simgeleyen beyaz renkleri, özgürlüğü, birlikteliği ve huzuru simgeleyen mavi rengini, üretim ve verimliliği simgeleyen sarı rengini koyarak yeni bir sayfa açıktık. Bu bizlere ve Siirtlilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

3 Dilli Şehre, 3 Renkli Logo

Kapanan Siirt Spor takımına alternatif olarak kurulan ve iddialı olduklarını açıklayan Kulüp Başkanı Hasret Erik, logo seçimde önemli bir çalışma yaptıklarını ve 3 renkli 3 dil temasını kullandıklarını söyledi. Yeni takıma Siirtlilerin sahip çıkmasını isteyen Erik "Sarı mavi renklerin ağırlıkta olduğu 3 renkten oluşan amblemimizde Siirt ilimize özgü 3 renk 3 dil temasını barındırmaktadır. Amblemimizde 1969 tarihli yazılma nedeni Siirt ilimizin sarı mavi renkli Köy Hizmetleri YSE Spor kulübüne gönül vermiş halkımızın futbol kültürünü tekrardan yeşertmektir" dedi.

1969 Siirt Spor Kulübünün Yönetim Kurulu ise şöyle oluştu: Yönetim Kurulu Başkanı Hasret Erik, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Alican Yeşil, Yönetim Kurulu Muhasip üye Mehmet Seydan Özçelebi, Futbol Direktörü-Basın Sözcüsü Mehmet Salih Arslan, Yatırım ve Proje Sorumlusu Vedat Atılgan, Tesis ve Stat Sorumlusu Kadir Özkoyuncu, Sosyal İlişkiler Sorumlusu Levent Cander olarak belirlendi.

İşte 1969 Siirt Spor'a Yapılan Transferler: Alt yapıda 15 yaş altı toplam 75 futbolcu bulunurken, Hocalar Şirzat Çoktur, Sedat Amcaoğlu, Futbolcular: Mehmet Babaoğlu, Serkan Tren, Ömer Deniz, Yusuf Arca, Burak Koyuncu ile eski Siirt Spor takımında 7 kişinin takıma dâhil edildiği öğrenildi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Spor

Salih Arslan Hocalar Kartal Siirt Spor Spor Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title