Haberler

Şike Davasında Yeniden Yargılama Başlıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık, şike davası kapsamında yeniden yargılama kararı verilmesi nedeniyle yarın hakim karşısına çıkacak.

Şike davası kapsamında yeniden yargılanma kararı verilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ında aralarında bulunduğu 6 sanık yarın hakim karşısına çıkacak. Mahkeme, yarın görülecek davada Yargıtay'ın haklarında verilen hükmü bozduğu 31 sanığın yargılandığı dava dosyası ile Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanacağı dosyanın birleştirilme talebini karara bağlayacak.

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada "şike yapmak ve örgüt kurmak suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onanmasının ardından Aziz Yıldırım 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişiklik ve kumpas iddialarını gerekçe gösterip yeniden yargılanma talep etmişti.

"6 SANIK HAKKINDA YENİDEN YARGILAMA KARARI"

Talebi değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın yeniden yargılanmasına karar vermişti. Mahkeme kabul gerekçesinde 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanununda yapılan değişiklikle teknik takip ve dinlemenin bu kanundan çıkarılmasını göstermişti.

"TRABZONSPOR KARARA İTİRAZ ETTİ"

Trabzon spor ve diğer tarafların yeniden yargılama kararına itiraz etmişti. İtirazların reddedilmesiyle yeniden yargılama kararı kesinleşmişti. Kararın kesinleşmesinin ardından mahkeme davanın 13 Ocak Salı günü görülmesine karar vermişti.

"İKİ DOSYANIN BİRLEŞME TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLECEK"

Aziz Yıldırım'ında aralarında bulunduğu 6 sanık Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde yarın görülecek davada hakim karşısına çıkacak.

Şike iddialarına ilişkin davada Yargıtay kısma bozma kararının ardından Sivas spor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdal Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mustoroğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılanmasına ise 13 Kasım 2014'te başlanmıştı. Mahkeme, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına karar vermişti.

Yargıtay'ın istediği cezalar yönünden 31 sanığı yeniden yargılamaya başlayan mahkeme, bu dava ile Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanacağı davanın birleştirilmesi taleplerinin yarın görülecek davada karar bağlanmasını hükmetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım İstanbul Yargıtay Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Kalemşör:

Helal olsunlar bu milletle iyice dalga geçtiler şike yaptıklarını kendileri bile itiraf etti ama bizim siyaset ve futbol yöneticileri yine büyük hünerlerini göstererek bunu kapattılar demek adalet sadece garibanlara uygulanıyor. Birde bahadır sen beynin yerine nernle düşünüyorsun. Aziz başkanın bile , 2. başkanın bile itiraf etti ne bekliyorsun seni tlf ile arayıp evet yaptık inan demelerinimi

Yanıtla27
wuram kahpeye:

acaba bu mahkemeden de temiz cikamassa ne degisecek, , , , ,

Yanıtla24
kara:

şikecilerle paralelcılerde hırsızlar da yargılanacakmı yargılanacaksa bız onları onlar bızı görecekmı

Yanıtla13
CevapMobil-IOS:

Arkadaş bundan önce yargılayan hakim di bu hakim değil mi bekleyin görün karar ne olacak varsa var yoksa yok burada ergenokon balyoz kck davaları hukuksuz bumu hukukluydu konuşuyoruz biz bu güne kadar hükümete ne yalakılımıZı gördünüz hala karşısında durup Mustafa Kemal Atatürk diyen laiklik vurgusu yapan takım çeteleriyle savaşan Aziz Yıldırım değil mi??

Yanıtla21
TırMobil-IOS:

Yahu şu adamı atmadılar iceri şike bitsin nasıl iş arkadaş

Yanıtla01
Aziz BahçemobilWeb@haberler.com:

Aziz amcanızı birilerinin talimatıyla beraat edene kadar yargılayın şimdi..Ama atı alan çoktan Kadıköyü geçti. Fener küme düşmekten kurtarıldı. Gerçek şampiyonun kupası gitti, fenerin 18 yerine 19 şampiyonluğu oldu. Adaletin ruhuna Fatiha..

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title