Haberler

    Sir Alex'in Prensi Ji-sung Park Veda Etti

    Abone Ol

    Manchester United forması giydiği dönemde Sir Alex Ferguson'un vazgeçemediği isimlerden olan Ji-sung Park, profesyonel kariyerine son verdiğini açıkladı.

    ÖZGÜR İNCE / Goal.com Türkiye

    Geride kalan sezonu PSV Eindhoven'da kiralık olarak geçiren 33 yaşındaki futbolcu, Hollanda Eredivisie'de 23 maça çıkıp 2 gol atmış ve 5 de asist yapmıştı.

    Dizinde süreklilik arz eden sakatlıklardan dolayı artık yolun sonuna gelen Güney Koreli yıldız, Seul'daki JS Football Center'da düzenlediği basın toplantısında, "Şubat ayından beri bu karar için düşünüyorum ve dizim yeni bir sezona daha izin vermeyecek. Kariyerim boyunca hiç pişmanlık yaşamadım" dedi.

    2005'te PSV Eindhoven'dan 4 Milyon Pound karşılığında Manchester United'a transfer olan tecrübeli futbolcu, İngiliz ekipte toplam 205 resmi maçta sahaya çıkmış ve 27 gol kaydetmişti.

    Kırmızı Şeytanlar'da 4 Premier Lig ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Park, 2012 yazında QPR'ye transfer olmuştu.

    2002, 2006 ve 2010 Dünya Kupaları'nda boy gösteren Park, 100 kez giydiği Güney Kore Milli takım forması altında 13 gol kaydetmişti.

    2014 Dünya Kupası kadrosuna çağrılamayan Park, Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyen tarihteki ilk Asyalı futbolcu olmuştu.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Manchester United Eindhoven Türkiye Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title