Haberler

Sırbistan Bisiklet Turu

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu, "Başarılar tesadüf değil, 10 yıldır süren sistemli çalışmanın sonucudur." dedi.

- Türk sporcular 3 birincilik kazandı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu:

"Başarılar tesadüf değil, 10 yıldır süren sistemli çalışmanın sonucudur"

Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) 2013 Avrupa takviminde yer alan 2.1 kategorisindeki 4 etaplı Sırbistan Turu'nda, milli sporcu Miraç Kal tırmanma primini kazandı. Kal'ın yanı sıra Ahmet Örken 2 etap birinciliği birden elde etti.

18 ülkeden 24 takım ve 119 sporcunun katıldığı turda, Miraç Kal, Ahmet Örken, Ali Riza Tanrıverdi, Ahmet Akdilek ve Rasim Reis'ten oluşan Türk Milli Takımı ile Mert Mutlu, Georgi Georgiev, Kemal Küçükbay, Gökhan Hasta ve Serkan Balkan'dan oluşan Brisaspor Kulübü mücadele etti.

Birinci etabı, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilen organizasyonda, zorlu hava koşullarının yaşandığı ikinci etapta Türk sporcu Miraç Kal, toplu finişe girerek 6. oldu. Miraç Kal, tırmanma primlerinde topladığı puanlarla mavi mayoyu giymeye hak kazandı. Kal'ın ardından Ali Rıza Tanrıverdi 7., Brisaspor'dan Gökhan Hasta ise 19. sırada yer aldı.

Üçüncü etapta Brisaspor'dan Gökhan Hasta 12. olarak Türk sporcular arasında en iyi dereceyi yaptı. Miraç Kal ise tırmanma primlerinde mavi mayoyu korudu. 4. etapta, Ahmet Örken etap birinciliğini elde ederek, Akdeniz Oyunları öncesi ümit verdi. Ali Rıza Tanrıverdi etabı 5. sırada tamamladı.

Turun en uzun etabı olan 5. etapta,  Brisaspor'dan Gökhan Hasta 7., Milli Takım'dan Rasim Reis ise 11. oldu.

Son etapta ise Ahmet Örken, grup finişinde yine birinci oldu ve  son etabı da kazanarak Türkiye'nin UCI puanına önemli katkı sağladı.

Miraç Kal mavi mayoyu tur sonunda da korudu ve turun tırmanma primi birincisi oldu.

Federasyon başkanı Müftüoğlu

Sırbistan Turu'nu değerlendiren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, başarıların tesadüf olmadığını belirterek, "Bu başarılar, 10 yıldır süren sistemli çalışmanın sonucudur. Başarılarımız artacak ve Türk bisikletçiler dünyada ağırlığını hissettirecek" diye konuştu.

Son 3 yılda Avrupa birinciliği, dünya beşinciliği, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu birinciliği ve Balkan şampiyonluğu gibi üst üste başarılar elde ettiklerini anlatan Müftüoğlu, "Göreve geldiğimiz günden bu yana organizasyon kalitesini arttırarak bisiklet sporunun sevilmesini ve yaygınlaşmasını sağladık. Sporcu eğitimine önem vererek uzun vadede önemli isimleri dünya bisiklet sporuna kazandırmayı hedefledik ve bunda da başarılı olduk. Akdeniz Oyunları da önemli bir sınav olacak. Burada da başarı elde edeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title