Haberler

    Son Finalist Belli Oluyor: Hollanda Mı, Arjantin Mi?

    Abone Ol

    2014 Dünya Kupası yarı finalinde Hollanda ile Almanya karşı karşıya geliyor.

    Hollanda, kısıtlı sayılabilecek kadrosu nedeniyle birçok kesimin beklemediği şekilde yarı finale kadara yükselerek büyük beğeni topladı. Kadronun çoğunluğunu oluşturan Eredivisie menşeili oyuncular takımın zayıf yönünü oluştursa da, kadronun yıldızları şu ana kadar takımı başarıyla taşıdı.

    Teknik Direktör Louis van Gaal, turnuva öncesinde Kevin Strootman ve Stijn Schaars'ın sakatlıkları nedeniyle sarsılmış, bunlara bir de son 16 turunun ilk bölümlerinde sakatlanan Nigel de Jong eklenmişti. Ancak deneyimli orta saha oyuncusu Van Gaal'in şans vermesi halinde bu maçta forma giyebilecek.

    Hollanda'yı çeyrek finalde Kosta Rika karşısındaki seri penaltı atışlarında yaptığı kurtarışlarla zafere taşıyan Tim Krul yerine bu maçta da Jasper Cillessen'in ilk 11'de başlaması bekleniyor.

    Arjantin cephesinde ise bir yanda sevinç, bir yanda hüzün var. Çeyrek final maçında sakatlanan Angel Di Maria'nın turnuvayı kapatırken, Sergio Agüero ise sakatlığında kurtuldu. Alejandro Sabella'nın Lavezzi yerine Agüero'ya, Di Maria yerine de Fernando Gago veya Maxi Rodriguez ikilisinden birisine şans vermesi bekleniyor.

    Cezasını tamamlayan Marcos Rojo'nun Jose Maria Basanta'dan formayı tekrar almasına kesin gözüyle bakılırken, çeyrek finalde oldupu gibi Sabella'nın stoperdeki tercihi büyük ihtimalle yine Martin Demichelis olacak.

    Hollanda'nın muhtemel 11'i: Cillessen; Vlaar, De Vrij, Martins Indi; Kuyt, Wijnaldum, Sneijder, Blind; Robben, Van Persie, Depay.

    Arjantin'in muhtemel 11'i: Romero; Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo; M. Rodriguez, Gago, Biglia; Messi, Aguero, Higuain.

    Önemli Sayılar

    - Arjantin, 1990'dan sonra ilk kez Dünya Kupası'nda yarı final oynayacak. Tangocular, o turnuvada Batı Almanya ile final oynamış ancak mücadeleyi kaybederek gümüş madalyaya razı olmuştu.

    - Arjantin, Dünya Kupası'nda bugüne dek oynadığı üç yarı final maçında da final biletini kapmayı başardı.

    - İki takım daha önce Dünya Kupası'nda 4 kez karşı karşıya gelirken, bu maçların 2'sini Hollanda, 1'ini Arjantin kazandı, 1 mücadele ise beraberlikle sona erdi.

    - Arjantin, Hollanda ile bugüne dek oynadığı 8 maçtaki tek galibiyetini 1978 Dünya Kupası finalinde almıştı.

    - Arjantin, oynadığı son 16 Dünya Kupası maçında sadece tek yenilgi aldı. (12G, 3B)

    - Hollanda, Dünya Kupası'nda bugüne dek Güney Amerika takımlarıyla oynadığı 12 maçta 2 yenilgi aldı.

    - Hollanda'nın 2014 Dünya Kupası'nda şu ana kadar bulduğu 12 golün 10'u maçların ikinci yarısında geldi.

    - Hollanda, Kosta Rika maçında 692 pas yaparak 1966 Dünya Kupası'ndan bu yana yapılan en yüksek pas sayısını elde etti.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Louis van Gaal Arjantin Hollanda Spor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title