Haberler

Bolu Belediyesi, bozkurt işareti yaptığı için ceza alan Merih Demiral'ın heykelini dikecek

Güncelleme:
Abone Ol

UEFA'nın bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesine bir tepki de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi. Verilen cezayı şiddetle kınayan Özcan, "Bu cezayı engelleyemeyen Futbol Federasyonunu lanetliyorum" dedi. Merih'in bozkurt işareti yapan heykelini Bolu'ya dikeceğinin sözünü de veren Tanju Özcan, "Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım" ifadelerini kullandı.

Milli Futbolcumuz Merih Demiral, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'ya attığı golden sonra yaptığı bozkurt işareti sebebiyle UEFA tarafından 2 maçla cezalandırıldı. Cezaya siyasilerden tepki yağarken en dikkat çeken çıkış Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi.

CEZA VERENLERİ KINADI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya hebasından yaptığı açıklamada, " Merih Demiral'a verilen cezayı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu cezayı engelleyemeyen Futbol Federasyonunu lanetliyorum" dedi.

"MERİH DEMİRAL'IN HEYKELİNİ DİKECEĞİM"

Başkan Özcan yaptığı paylaşımda Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelini dikeceğini söyleyerek, "Size söz Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelini Bolu'ya dikeceğim. Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım" ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan, bozkurt işareti yaptığı için ceza alan Merih Demiral'ın heykelini dikecek

MİLLİ FUTBOLCULARA BOZKURT ÇAĞRISI YAPTI

Açıklamasının devamında "Bozkurt işaretinin Türk milletinin sembolü olduğunu ve herhangi bir siyasi partinin tekelinde olmadığını belirten Özcan, "Hollanda maçında protesto amaçlı tüm futbolcuların İstiklal Marşı sırasında Bozkurt işareti yapmalarını bekliyorum! Taraftar için de bu çağrım geçerlidir! Ne mutlu Türk'üm diyene" sözleriyle çağrıda bulundu.

Tanju Özcan, bozkurt işareti yaptığı için ceza alan Merih Demiral'ın heykelini dikecek

NE OLMUŞTU?

Milli futbolcumuz Merih Demiral, Avusturya maçında kaydettiği gollerin ardından sevincini bozkurt işareti yaparak göstermişti. Yaptığı harekete ilişkin maç sonu konuşan Demiral "Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim" ifadelerini kullanmıştı. Merih'in bu hareketi büyük ses getirirken Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım istemişti. UEFA ise milli futbolcumuz hakkında "uygunsuz hareket" sebebiyle soruşturma başlatmıştı. UEFA'dan yapılan açıklama "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya- Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir" ifadeleri yer almıştı. Soruşturmayı karara bağlan UEFA, milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maçtan men cezası verdi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

A Milli Futbol Takımı Bolu Belediyesi Merih Demiral Tanju Özcan Avusturya Türkiye Bozkurt Futbol Bolu Futbol 3.Sayfa Politika Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Temmuz Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Temmuz AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Temmuz Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 9 Temmuz 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 Temmuz Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! İlker Kaleli İspanyolca biliyor mu? SHP'nin açılımı nedir? SHP ne demek, açılımı ne? Sokak hayvanları düzenlemesinde neler var? İşte taslakta yer alan maddeler Sokak hayvanları düzenlemesi ne oldu? SON DURUM! Sokak hayvanları düzenlemesi Meclis'ten geçti mi? Immobile Beşiktaş'a transfer oldu mu, transfer bitti mi? MasterChef su böreği tarifi! En güzel su böreği tarifi! Su böreği tarifi nasıl yapılır? Su böreği için malzemeler! Hurşit Güneş kimdir? Hurşit Güneş hayatı ve biyografisi! Hurşit Güneş kaç yaşında, nereli? Paris Olimpiyatları ne zaman bitiyor? Türkiye kadın voleybol takımının maçları ne zaman oynanacak?
1000

Yorumlar (24)

Raşid POLAT:

Tanju Özcan sen de adamsın. keske orda degil bizim tarafta olsaydin. yine de seviliyorsun.

Yanıtla3794
Fatih Doğan:

Sayın başka heykelini dikeceğine bi. Yaptığınız projeye ismini verseydiniz . Neden hemen heykel ??

Yanıtla3668
Nuri Aga:

Heykel boşa para harcamaktır. Bir üst geçit, bir park, bir cadde ne bileyim bir stadyuma verin.

1864
Gökhan Aydemir:

Tanju Özcan BOLU BEYİ dir .

Yanıtla2656
mi:

bizcede bolu beyi mazlumu ezip ustunden geciniyor

42
Alp null:

saçmalık heykel sevdalıları bunlar zaten

Yanıtla2454
Barış O. B.:

Aklımın ve mantığımın şu an desteklediği tek siyasetçi. Hem göçmen politasi, hem Türklük vurgusu çok yerinde. Diğer siyasetçiler gibi korkak dövüşmüyor kendisini tebrik ediyorum. Açılışa da muhakkak Almanya Dış İşleri Bakanı davet edilsin

Yanıtla1640
Fero Cecen:

onu bunu bilmem,bizim sembolumuz zaferdir kardaş..

Yanıtla2126
Kenan Tepretoğlu:

helal olsun Tanju Başkanıma, Türk Milliyetçiliği 6 okun en önemlisidir

Yanıtla1825
ErkhaN:

Tanju da ne olsa heykel dikerim diyor ne meraklıymış

Yanıtla524
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title