Haberler

Tatsız Tuzsuz Maç

Güncelleme:
Abone Ol

Elazığspor-Sivasspor karşılaşmasında gol sesi çıkmadı: 0-0

Spor Toto Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Sanica Boru Elazığspor ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Oldukça sıcak bir havada oynanan maçta iki takımda kalecileri aşmakta zorlandı. Ligde hedefi kalmayan iki takımın maçı düşük tempoda oynandı ve golsüz sona erdi.

Bu beraberliğin ardından Sanica Boru Elazığspor 43 puana, Sivasspor ise 44 puana yükseldi. Bir ara küme düşme tehlikesi yaşayan her iki kulüpte önümüzdeki sezon da Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek.

Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, takımının başında son maçına çıktı.

İKİ TAKIMDA İDEAL 11'LERLE

Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Yılmaz Vural takımını 4-2-3-1 formatıyla sahaya sürdü. Kalede Ivesa, sağ bekte Murat, sol bekte Eren Aydın, savunmanın ortasında Bilica ve Ahmet Görkem, önlerinde Sane ve Sesar, sağ açıkta Volkan, sol açıkta Mehmet Çakır, forvet arkasında Köksal, forvette ise Sinan Kaloğlu görev aldı.

Sivasspor ile son maçına çıkan Rıza Çalımbay, takımını 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya sürdü. Kalede Korcan, savunmanın sağında Uğur, solunda Ziya, ortasında Murat Akça ve Ümit Kurt, önlerinde Hakan Arslan ve Kadir Bekmezci, orta sahada oyun kurucu olarak Erman Kılıç, sağ açıkta Pedriel, sol açıkta Aatıf ve ileride Arkadiusz Piech yer aldı.

ELAZIĞ OYNADI, SİVAS KONTRAATAK ARADI

Oldukça sıcak ve güneşli bir havada başlayan maçta, iki ekip de hedefsiz olunca maç temposuz başladı. Topu daha çok ayağında bulunduran ve kısa paslarla rakip yarı alanda görünen ekip Elazısğpor oldu. Sivasspor ise buna karşılık kaptığı toplarla ani hücumlar yaratma eğilimindeydi.

Kapılan topları Aatıf'la rakip yarı alana geçirme isteğinde olan Sivasspor, topla daha az oynamasına rağmen rakip kalede daha çok tehlike yaratan ekip oldu. Ancak, yakalanan pozisyonlarda da ev sahibi ekibin deneyimli kalecisi Vanja Ivesa mani oldu. Maçın başında kurtarışlar yaptıkça, daha da maça ısınmasıyla tanınan Ivesa, Sivasspor ataklarını oldukça başarılı ve güven verir şekilde engelledi.

TEMPO GİDEREK DÜŞTÜ

Ev sahibi ekip Elazığspor da, dakikalar ilerledikçe rakip kalede görünmeye ve gollük pozisyonlar üretmeye başladı. Ancak, bu pozisyonlarda da Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay başarılı kurtarışlar yaptı. İlk 30 dakikanın bu şekilde geçilmesinin ardından, iki takımda temposunu çok düşürdü. Orta sahaların giderek savunmaya yaklaştığı ve ileri kat etmediği bu dakikalarda oyunda iki takımda iki bölüm halinde sahada göründü ve maç 70 metrelerde oynanmaya başladı.

İki takımın zayıf çabaları ve cılız atakları maça gol getirmekte yeterli olmadı. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

HOCALAR UĞRAŞTI AMA TEMPO YÜKSELMEDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına Sanica Boru Elazığspor teknik direktörü Yılmaz Vural değişiklikle başladı. Ivan Sesar'ı oyundan alınan tecrübeli çalıştırıcı, yerine Alper Kalemci'yi oyuna dahil etti. Rıza Çalımbay ise başladığı 11'le ikinci yarıya başladı.

İkinci yarı, ilk yarıda olduğu şekilde devam etti. Sanica Boru Elazığspor savunmasını öne çıkarıp, bu prestij maçında gol aradı. Sivasspor ise kazandığı topları daha direkt biçimde ileriye taşımak yerine topu koruyup, tempoyu ayarlamaya çalıştı. Ancak, kalabalık Elazığspor ön alan baskısı karşısında istedikleri biçimde top çeviremediler.

Temponun her geçen dakika düştüğü mücadelede her iki takım teknik direktörleri de sürekli değişiklikler yaparak maça tempo getirmeyi ve 3 puanı kazanmayı hedeflediler. Ancak, maçın temposu yükselmedi. Tempo düştükçe pozisyonlar ve tehlikeli ataklar da gelmemeye başladı. Cılız ve açık farkla giden şutlar maçta yaşanan tek hücum aktivitesi oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Rıza Çalımbay Vanja Ivesa Elazığspor Sivasspor Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title