Haberler

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan yabancı kuralı açıklaması: Önümüzdeki sezon değişiyor

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yabancı kuralının önümüzdeki sezon değişeceğini duyurdu. 1. Lig'de yabancı futbolcu olmaması gerektiğini savunan Hacıosmanoğlu, "Süper Lig'de yabancıyı serbest bırakacağız. 11 tane yabancıyla oynayabiliyorsunuz. Kısıtlama koymanın bir anlamı yok. Ama kriter getireceğiz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ekol TV'de yayınlanan "Az Önce Konuştum" programında önümüzdeki sezon yabancı kuralının değişeceğini açıkladı.

"YABANCI SINIRI KALKACAK"

Önümüzdeki sezon yabancı futbolcu sınırının kalkacağını belirten Hacıosmanoğlu, "1. Lig'de yabancının ne işi var. Süper Lig'de yabancıyı serbest bırakacağız. 11 tane yabancıyla oynayabiliyorsunuz. Kısıtlama koymanın bir anlamı yok. Ama kriter getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"YERLİ HAVUZUMUZ AZ"

Bütün kulüplerle görüşme halinde olduklarını belirten TFF başkanı, "Mali konularda birçok sorunlar var. Yabancı sınırını çözmek zorundayız. Yerli havuzumuz az. Kimse Amatöre bakmıyor ama Türk futbolunun kurtuluşunun burada olduğuna inanıyorum. Avrupa'nın hiçbir liginde 19'lu takım görüyor musunuz?"

SÜPER LİG VE 1. LİG'DEKİ YABANCI KURALI

Trendyol Süper Lig kulüpleri, A takım listelerinde 14 tane yabancı futbolcu bulundurabiliyor. Müsabaka isim listesine bu futbolculardan 12'sinin yazılabilen takımlar, sahaya ise 11 yabancıyla çıkabiliyor. Trendyol 1. Lig'de ise A takım listelerinde 8 yabancı futbolcuya yer verilebiliyor. Bunların 6'sı müsabaka isim listesinde ve sahada yer alabiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Futbol Federasyonu Kısıtlama Futbol Spor Süper Lig Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

faruk k:

boş tribünlere oynarsınız artık yabancı seviciler 80 milyonluk ülkede futbolcumu kalmadı

Yanıtla2421
ali gökşen:

Türk futbolu demeyin o zaman artık. konu yabancı sınırı yok ise Avrupada daha iyi ligler var bence daha haz veriyor..

Yanıtla99
someone:

yabancı sınırı kalkmalı hak eden oynamalı ama en az 3 yerli ilk 11 de oynasın vs. gibi bir yerli alt sınırı koyularak yerli futbolcuya da destek çıkılabilir

Yanıtla26
Gungor Gurbuz:

1. ligde niye yabancı sınırı oluyor kardeşim her düşen kulüp batar öyle olursa

Yanıtla25
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title