Haberler

Trabzonspor Başkanından Yeni Yapılanmanın İşareti

Abone Ol

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in geçen hafta katıldığı şike duruşmalarından sonra yaptığı açıklama, kulüpte yeni yapılanmanın işareti olarak algılandı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in geçen hafta katıldığı şike duruşmalarından sonra yaptığı açıklama, kulüpte yeni yapılanmanın işareti olarak algılandı.

İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasının geçtiğimiz hafta yapılan duruşmalarına Asbaşkan Nevzat Şakar'la birlikte katılan Başkan Sadri Şener, mahkeme sürecinde yalnız bırakıldığını söyledi. Camiadan, yönetimden ve teknik direktör Şenol Güneş'ten destek göremediğini belirten Başkan Sadri Şener, şöyle demişti:

"Davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi'nde bu kadar yalnız bırakılmamalıydık. Yöneticilerimiz 2 gün adliyeye geldi. Sonra işleri yoğun galiba, duramadılar. Asbaşkan Nevzat Şakar ile yargılandık. Onu da son gün hastalanınca eve gönderdik. Yanımda bir tek yönetici Raif Akar kaldı. Belli ki bizim yöneticilerimizin işleri çok yoğun. Bundan sonra yapılacak seçimlerde demek ki işleri daha az yoğun olan yöneticiler bulmamız gerekiyor. Fenerbahçe, bir çok şeyden suçlanıyor. Bırakın yeni yöneticilerini, eski yöneticileri bile mahkeme salonunda yerlerini alıyor. Demek ki Trabzonlular'ın daha önemli işleri varmış. Dava boyunca eski bakan Faruk Özak, Futbol Federasyonu üyesi Taylan Üner ve birkaç kişi dışında telefonla dahi arayan olmadı. Şenol Güneş bile aramadı. Bu Trabzonspor adına çok üzücü bir durum."

REVİZYONUN HABERCİSİ

Başkan Sadri Şener'in bu açıklamalarının ardından yönetimde ciddi bir revizyona gidilebileceği öğrenildi. Trabonspor'da en yakın kongre aralık ayındaki Mali Genel Kurul olarak görülürken Başkan Şener'in seçim maddesi ekletebileceği ve yönetimde değişiklik yapabileceği belirtildi. Aralık ayına kadar Şener'in yöneticileri pasifleştirme yoluna gidebileceği öne sürüldü.

Genel Sekreter Hasan Yener, bir süre önce federasyon başkan vekili Ufuk Özerten hakkında yapılan yazılı açıklamanın altına imza atmadığı için Başkan Sadri Şener'le ters düşmüş, bu sürecin sonunda da geri plana çekilmişti. Yine geçen sezon özellikle transferin yıldızı haline gelen yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu'da bu sezon geri planda kaldı.

"GÜNEŞ'LE SORUN YOK"

Başkan Sadri Şener, dava süreciyle ilgili yaptığı açıklamada Şenol Güneş'e karşı kullandığı sözlerin sadece bir durum tespiti olduğunu, yola devam etme kararı aldıklarını ve bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Başkan Şener'in hafta içinde Asbaşkan Nevzat Şakar'la birlikte bir araya geleceği Şenol Güneş'ten kesin bir dille kulüpte kaldığını kamuoyuna açıklamasını ve spekülasyonlara son vermesini isteyeceği öğrenildi.

ŞİKE KARARI ETKİLİ OLACAK

Bu arada Sadri Şener'in başkanlığa devam edip etmeme konusunda da ikilem içinde olduğu iddia edildi. UEFA ve federasyonun şike soruşturmasının sonucunda yapacağı açıklamanın bu süreçte vereceği kararda etkili olacağı belirtilen Sadri Şener'in Trabzonspor'a 2010–2011 sezonunun şampiyonluk kupası verilmemesi halinde tepki olarak istifa edebileceği vurgulandı. UEFA'nın kararının Trabzonspor lehine olması durumunda ise Başkan Şener'in erken kongre kararı alarak hem aklındaki revizyonu gerçekleştireceği, hem de camiada güven tazeleyeceği belirtildi.

ALPER İYİCE ÇIKMAZA GİRDİ

Trabzonspor'da transfer listesinin üst sıralarındaki isimlerden Alper Potuk için Eskişehirspor'la yapılan görüşmeler iyice çıkmaza girdi. Eskişehirspor'un 5 milyon euro istediği Alper için Trabzonspor'un verdiği 2 milyon euro artı Sapara'nın bonservisi teklifini kabul etmediği öne sürüldü. Eskişehirspor'un 2.5 milyon euro, Sapara'nın bonservisi ve Henrique'nin satış opsiyonu kendilerinde olmak üzere kiralık olarak verilmesi teklifi ise Trabzonspor tarafından kabul edilmedi. Bu yüzden de 2 kulüp arasındaki görüşmelerin tıkandığı bildirildi. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Nevzat Şakar Sadri Şener Trabzonspor Şenol Güneş Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title