Haberler

Tsyd'den Fenerbahçe'ye Yanıt

Abone Ol

Türkiye Spor Yazarları Derneği (Tsyd), Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Basında Yer Alan Asılsız Transfer Haberleri ile İlgili Tsyd'yi Göreve Çağırmasıyla İlgili Bir Açıklama Yaptı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın basında yer alan asılsız transfer haberleri ile ilgili TSYD'yi göreve çağırmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada TSYD'nin de bu tür asılsız haberlerden en az kulüpler kadar rahatsız olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Spor medyasında son zamanlarda sıkça yaşadığımız gerçek dışı ya da gerçekleşmesi mümkün görülmeyen transfer haberlerinin öncelikle kulüplerimizi çok rahatsız ettiği hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu konuda en büyük rahatsızlığı yaşayan Fenerbahçe Kulübü'nün Başkanı Sn. Aziz Yıldırım, derneğimizi asılsız haberleri önleme konusunda yazılı medya aracılığı ile göreve çağırmıştır. Bu tür asılsız haberlerden kulüp yöneticilerimiz kadar TSYD yöneticileri de rahatsızlık duymaktadırlar. Ancak rahatsızlığın direkt muhatabı maalesef derneğimiz değil haberi yayınlayan gazetelerin sorumlu müdürleridir. Yine üzülerek belirtmekte fayda vardır ki bu tür haberlerin çoğu imzasız, imza sahiplerinin bir çoğu ise spor gazeteciliğinin gereği olan 212 sayılı yasaya uygun çalışma sözleşmesi, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen sarı Basın Kartı ve TSYD üyeliği vasıflarını taşımamaktadırlar. Elbette bu konuda asılsız haberleri yapan kişiler kadar, haberin kaynağı olan kişilerin de (haberi el altından yayan, ya da fısıldayan) da aynı sorumluluğun bilincinde ve yaşanacak rahatsızlıklar konusunda daha duyarlı olmaları gerekmektedir.

Yapılan asılsız haberler konusunda derneğimizin bir yaptırımı olmamakla birlikte, asli kurullarımızdan biri olan Etik Kurulu'muza yazılı olarak başvurulduğunda, konu mesleğin duayenlerinden oluşan kurulumuzca değerlendirilecek ve yanlış yapanlar uyarılarak doğru yol gösterilecektir. Bu konudaki duyarlılığımızı başta kulüp yöneticilerimiz olmak üzere tüm spor kamuoyuyla paylaşır saygılar sunarız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title