Haberler

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Eyüpoğlu: 2012, Türk Hentbolunun Yılı Olacak

Abone Ol

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu, Türk takımlarından Avrupa'da önemli başarılar beklediğini söyleyerek, "2012 bizim yılımız olacak" dedi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu, Türk takımlarından Avrupa'da önemli başarılar beklediğini söyleyerek, "2012 bizim yılımız olacak" dedi.

Muratpaşa Belediyespor tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Muratpaşa Cup Bayanlar Hentbol Turnuvası için Antalya'ya gelen Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüpoğlu, Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda Türkiye Genç Milli Takımı'nın Romanya'nın U Jolidon takımı ile yaptığı maçı izledi. Türkiye'nin güzel bir oyun sonunda 44-21 kazandığı maç sonrasında DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bilal Eyüpoğlu, Türk hentbolundan beklentilerini anlattı.

Antalya'nın Türk hentbolu için büyük işler yaptığına dikkat çeken Bilal Eyüpoğlu, "Her zaman ilkleri yapan Muratpaşa Belediyesi, bu yıl da uluslararası bir organizasyon ile ilklere bir yenisini ekledi. Bu turnuvayı bayan hentbolunun geleceği için çok önemli görüyoruz. Milli takımımızın da turnuvada mücadele ediyor olması, milli takıma da büyük katkı sağlayacaktır. Gelenler de kaliteli takımlar. Şu ana kadar iyi geçtiğini söyleyebilirim" diye konuştu.

Türk hentbolunun yükselişte olduğuna dikkat çeken Eyüpoğlu, şöyle dedi:

"Hentbolumuz, sıralamalarda klasman bayanlar ve erkeklerde öne çıktı. Geçen yıl Muratpaşa Belediyespor'un Challenge Cup'ta yakalamış olduğu final çok önemli. İnşallah Muratpaşa Belediyespor bu sene kupayı alacaktır. Buna inanıyorum. Erkeklerde ise Avrupa'da fazla bir iddiamız yok. Ama Bayan (A) Milli Takımı'mızın Avrupa Şampiyonası var. Şampiyonaya direkt katılacağımızı düşünüyorum. Genç Bayan Milli Takımı'mızı da Avrupa Şampiyonası Eleme Maçları bekliyor. İnanıyorum ki, 2012 bizim için iyi olacak."

AVRUPA'DAKİ GURURUMUZ

Avrupa maçlarında 'özel' ilgi gören ve Romanya'nın Oltchim Ramnicu Valcea takımında forma giyen milli hentbolcu Yeliz Özel de takımıyla birlikte Antalya'ya geldi. Yeliz Özel, Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda, üzerinde 'Türk Hentbolu'nun Gururu Yeliz Özel Hoşgeldin' yazılı pankart ile karşılandı. Gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeliz Özel, "Benim için büyük sürpriz oldu. Gururlandım, ülkemle gurur duydum. Bana verdikleri değer beni çok mutlu etti. Bu sezon, forma giydiğim takımım Oltchim ile Şampiyonlar Ligi kupasını alacağız. Hedefimiz bu" dedi.

Federasyon Başkanı Eyüpoğlu'nun, Türk hentbolu için söylediği sözlere katıldığını aktaran Yeliz Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk hentbolu inanılmaz ilerlemeye başladı. Bilal Başkan'la başlayan dönem var. Maçları NTV vermeye başladı. Galatasaray dahil olmak üzere yeni kulüpler açılacak. Hentbolumuz ilerledi ve daha da ilerleyeceğine inanıyorum. Güzel şeyler olacak."

Türkiye, Romanya ve Norveç'ten 6 takımın mücadele ettiği 3. Uluslararası Muratpaşa Cup Bayanlar Hentbol Turnuvası, Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynanacak maçlarla 8 Ocak'a kadar devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Yeliz Özel Muratpaşa Türkiye Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title