Haberler

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Abone Ol

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig (TKBL) ekiplerinden Samsun Basketbol Kaptanı Nesibe Burcu Uzun, Spor Toto Türkiye Kupası öncesi eleme turlarında şanslarının çok yüksek olduğunu ve gruplarda ilk ikiye girmek istediklerini söyledi.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig (TKBL) ekiplerinden Samsun Basketbol Kaptanı Nesibe Burcu Uzun, Spor Toto Türkiye Kupası öncesi eleme turlarında şanslarının çok yüksek olduğunu ve gruplarda ilk ikiye girmek istediklerini söyledi.

Spor Toto Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası öncesi elemelerdeki gruplarda ilk iki sıra içersinde bitirmeyi istediklerini belirten kaptan Nesibe Burcu Uzun, "Bu sene son anda bütçe ayarlaması yapılıp, transferler tamamlandığı için genç oyunculardan oluşan ve genç olup diğer takımlarda bulamadıkları dakikaları telafisini yapmaya hazır çok ateşli ve istekli genç oyuncularımız var. Bunun yanı sıra 4 çok iyi yabancı oyuncumuz var. Hepsi oldukça kariyerli oyuncular. Bunların 2'si Amerikalı, biri Macar ve diğeri de Hırvat oyuncular. Şu anda takım olarak ilk hedefimiz Türkiye Kupası'nda Play-Off'lara girmek istiyoruz. Daha uzun vadeli hedef olarak da ligde ilk 5'e girerek gelecek sene tekrar Samsun'un Avrupa'ya katılma hakkını sağlamak istiyoruz. Fakat bu sene bütün takımlar çok ciddi yatırımlar yaptı. Herkes çok ciddi yabancılar aldı. Tabii ki gelecek sene yabancı sayısının düşecek olması ile ilgili olarak Türk transferlerini erken bitiren takımlar bizden biraz daha avantajlı görünüyor. Ama biz de çok çalışıyoruz. Bu dezavantajı avantaja çevirmek en büyük isteğimizdir. Bunun için uğraşıyoruz. Önümüzde bir Spor Toto Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası maçı var. Konya'da düzenlenecek Türkiye Kupası için bu akşam yola çıkıyoruz. En son takıma Chanta Black isimli oyuncumuz katıldı. Maalesef sezon öncesinde bazı şansızlıklar yaşadık. Üst üste birkaç sakatlığımız oldu. En önemli oyuncularımızdan birisi olan Megan Elizabet Frazee hala iyileşemedi. İnşallah ligin ilk haftasında aramıza katılacak. Lige tam kadro halinde başlayacağız. Türkiye Kupası öncesinde 4'lü bir grubumuz var. Ben şansımızı çok yüksek görüyorum. Beşiktaş, Canik Belediye ve Kayseri KASKİ takımlarıyla maç yapacağız. Bu takımlar içersinde ilk ikiye girmek bizim için çok zor olmayacak. Ama tabii ki rakiplerimizde küçümsenecek düzeyde rakipler değiller. İnşallah orada elimizden geleni yapıp, ilk ikiye girerek Türkiye Kupası'nda Samsun Basketbol'un adını yazdırmak istiyoruz" dedi.

Canik Belediye'nin ile tatlı bir rekabet içersinde olacaklarını söyleyen Kaptan Uzun, "Birçok takım her sene takımını yeniden oluşturuyor, yeniden kurgulanıyor. Alt yapıdan oyuncuların olması bize sezon öncesinde geçirdiğimiz hazırlık döneminde birçok maç yaptık. Maalesef sakatlıktan dolayı oyuncularımız çok yoruldu. Alt yapıda oyuncularımız olsaydı, sağlam oyuncularımız bu dönemi kolay geçirebilme avantajı olurdu. Şu anda takımda bir yorgunluk var. Önümüzdeki iki gün içersinde dinlenip sağlıklı bir şekilde Türkiye Kupası'na başlayacağız. İstanbul'u saymazsak aynı şehirde 2 bayan basketbol takımı birinci ligde oynuyor. Canik Belediye bizim için bir rakip, hatta rakiplerin en büyüklerinden. Aynı şehrin takımları olmamız, birbirimize rakip olmamızı daha da güçlendiriyor. Dolayısıyla bizim için seyirci açısından bir avantajdır. Aynı zamanda bu basketbola yatırım yapan bir şehir için büyük bir avantajdır. Bizim için de tatlı bir rekabet olacak" diye konuştu.

Basketbola BOTAŞ'ın alt yapısında başlayan, yaklaşık 23 yıldır profesyonel olarak basketbol oynayan ve Samsun Basketbol'a Tarsus Belediye'den gelen Nesibe Burcu Uzun, 2008 - 2009 sezonunda Samsun Basketbol'un ligi ikinci olarak bitirdiği takımda kaptan olarak yer almıştı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kupası Burcu Uzun Samsun Canik Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title