Haberler

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 2. Ayağı Eskişehir'de Başlıyor

Abone Ol

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2. ayağı olan Eskişehir Rallisi, 10-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 2. ayağı olan Eskişehir Rallisi, 10-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıda ilk olarak söz alan Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, 10-11 Mayıs tarihleri arasında Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 2. ayağına ev sahipliği yapacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl TDKB etkinlikleri kapsamındaki Balkan Ralli Şampiyonası'na ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Aksoy, "80 civarında araç ve 160 pilotun katıldığı bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Bu organizasyondan alnımızın akıyla çıktık. Hafta sonu yapılacak organizasyona yurt içi ve yurt dışından ünlü pilotlar katılacak. 60 araç ve 120 pilotun katılmasını bekliyoruz" dedi.

"SEYİRCİ ETABI 10 MAYIS'TA"

Aksoy, Eskişehir Rallisi'nin 10 Mayıs seyirci etabının Porsuk Spor Salonu'nun üst kısmında yapılacağını belirterek, "11 Mayıs tarihinde, Pazar günü ise ralli yapılacak. Bu organizasyona Türk dünyası başta olmak üzere belediyelerimiz ve özel firmalarının desteği var. Sponsorluk yapan firmalara ayrıca teşekkür ediyoruz. Nasip olursa, önümüzdeki yıl ya da bu yıl sonunda Avrupa Ralli Şampiyonası aday yarışmalarını da getirmeyi düşünüyoruz. Hafta sonu yapılacak ralliden de alnımızın akıyla kazasız çıkmayı diliyoruz" diye konuştu.

NEVZAT ARSLAN: "YARIŞÇILAR 9'UNDA GELİYOR

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Nevzat Arslan ise, ayın 9'unda yarışçıların etapları görmeye geleceklerini ifade ederek, "Fransa ve İtalya'da dünya ralli şampiyonasını kazanmış 7, 8 pilotun hocalığını yapan yarışmacı da şehrimize gelerek bizi onurlandıracak. Fransa'da yaşayan 1 Türk ve Fransız pilot geliyor. Türkiye'de bu zamana kadar hiç görmediğimiz Porche 997 aracı ile yarışa katılacaklar. Bugün itibarı ile yola çıktı. Aracını Türkiye'ye getiriyor. 10'unda özel bir seyirci etabı var meşelikte yapacağız bunu. Aynı tarihte Eskişehir halkı ile slalom yarışları da yapacağız. Eskişehirliler bu yarışa kendi araçları ile katılabilecekler" dedi.

"GECE YARIŞI İLK KEZ YAPILACAK"

10 Mayıs tarihinde Apeks Masters Grubu'nun 2 araç ile gösteri yapacaklarını belirten Arslan, "Daha sonra Espark önünden 18.15'te rallinin startını vereceğiz. Yarış başlamış olacak. Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 22 yıldan beri Türkiye'de yapılmayan gece yarışı ilk kez Eskişehir'de yapılacak. Araçlar seyirci etabından sonra 20.36 itibarı ile Muttalıp, Hekimdağ, Köyü, Sakarılıca Köyü arası Karpak, Kavacık istikametinde birer defa geçmek üzere gece 20.30'dan itibaren start alacaklar ve gece etabını tamamlayacaklar. O gece bitecek, ertesi gün aynı ekipler 09.30 itibarı ile start alacaklar, servis alıp aynı etapları ikişer kere geçerek, 16.20 itibarı ile Espark önünde finiş gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü saat 18.00'da Espark önünden yarışmaya start verileceğini kaydeden Arslan, yarışmaya TDKB, ETO Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Espark ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün büyük destek verdiğini söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Nevzat Arslan Hüseyin Aksoy Eskişehir Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title