Haberler

UEFA Avrupa Ligi simüle edildi! İlk 5'te tek Türk takımı var

Güncelleme:
Abone Ol

UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak maçlar sonrası oluşacak sıralama simüle edildi. Football Meets Data'nın yayınladığı sıralamaya göre ilk 5'te tek Türk takımı olarak Galatasaray yer aldı. Avrupa Ligi'nde mücadele edecek Fenerbahçe'nin play-off turuna kaldığını gösteren tabloda Beşiktaş'ın ise elendiği görüldü.

Football Meets Data, UEFA Avrupa Ligi'nde her takımın oynayacağı 8 maçlık ilk etabın ardından oluşacak sıralamayı simüle etti. Oluşan tabloya göre ilk 5'te tek Türk takımı yer aldı.

İLK 5'TE TEK TÜRK TAKIMI VAR

İşte tabloya göre Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın sıralamadaki yeri ve ilk 8 şansı:

  • 1- Tottenham Hotspur - %49
  • 2- Manchester United: %45
  • 3- Roma: %44
  • 4- Athletic Bilbao: %43
  • 5- Galatasaray: %41
  • 6- Lazio: %40
  • 6- Porto: %39
  • 8- Real Sociedad - %36
  • 9- Eintracht Frankfurt - %33
  • 10- Slavia Prag - %36
  • 18- Fenerbahçe - %21
  • 32- Beşiktaş - %5

SIRALAMANIN TAMAMI

UEFA Avrupa Ligi simüle edildi! İlk 5'te tek Türk takımı var

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE YENİ FORMAT

Toplam 36 takım lig aşamasına katılacak. Bu turdan başlayan 13 takım, 2024-25 UEFA Avrupa Ligi eleme ve play-off turlarını kazanan 12 takım ve 2024-25 UEFA Şampiyonlar Ligi eleme ve play-off turlarıdan elenen 11 takım olacak.

Lig aşamasında takımlar, 2024 UEFA takım katsayıları'na göre 1-9, 10-18, 19-27 ve 28-36 sıralar olmak üzere 4 torbaya ayrılacak.

Her takım, her torbadan kura ile belirlenen 2 takım ile biri iç sahada biri deplasmanda olmak üzere toplam 8 farklı takımla 4'ünü iç sahada 4'ünü deplasmanda olmak üzere 8 maç oynayacak.

Lig aşamasında aynı ülke takımları birbiriyle karşılaşamayacak.

Lig aşaması sonunda oluşan puan tablosuna göre, ilk 8 sıradaki takım son 16 turuna 9. ile 24. sıralar arasındaki 16 takım eleme aşaması play-off turuna yükselirken son 12 sıradaki takımlar elenecek.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Galatasaray Fenerbahçe Fenerbahçe Beşiktaş Beşiktaş Futbol Spor Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Melike Taştan:

ön sırada Galatasaray olacak tabi, 16 senedir Şampiyonlar Ligi ne katılamayan fenev mi olsun? Ya da salıncaklara binmeye doyamayan salıncakçı jk mi olacaktı? Tabi ki Galatasaray olacak..

Yanıtla14390
Ayyıldız:

Melike 5 lediğimiz yetmedi köy takımı yong boysa elenmek yetmedi demi

827
Melike Taştan:

Sahi ya bu salıncakçı jk en son Şampiyonlar Ligi ne katıldığında dünyanın en iyi 10 takımın bile olmadığı şampiyonlar ligi grubunda kaç puan almıştı? Koca bi SIFIR "0" puan mı almıştı ne? öyle bişeydi galiba ;)

186
Salih Çakmak:

Gs bu kurayla ilk sekiz takım içine giremezse futbol şubesini kapatsın. Yapılan değerlendirmede en kolay kuranın GS'nin olduğu saptandı. Fb aynı değerlendirmede en zor dördüncü kurayı çekmiş. Bjk 25. Sırada. İşin ironik tarafı Gs'yle Bjk arasında on takım var yok. GS'yi ilk sekize atarken BJK'nin eleneceğini düşünmek çelişki bence. Ama burada BJK'nin son yıllarda Avrupa perfornansındaki düşüş olabilir. Yani tek faktör yok. Geçen sene Lugano'ya iki sıfırdan maç verirken bu sene güle oynaya geçti

411
Selim AYDOĞAN:

Sen git çamaşırını bulaşığını yıka kocanın gönlünü hoş et

510
İbrahim Coşkun:

Son 10 senedir gs ülke puanına ne katkı verdi ?

67
Hüseyin Vural:

Neye göre değerlendirmişler anlamakta güçlük çekiyorum. Avrupa'daki son iki senesine bakacak olursak Fenerbahçe açık ara önde olması lazımdı.

Yanıtla6241
Melike Taştan:

köy takımlarını yenince fenev başarılı mı oluyor? Ahahah unutmuşum köy takımlarını bile yenemiyordu gerçi, nordstjland denilen takımdan 6-1 yemişti ahahah harbi komik ya.

1314
Tolga Kaya:

Anlamayanlar için rakiplere göre analiz bu Fenerbahçe çok güçlü ekiplerle maç yapacak young boys gibi takımlarla değil

Yanıtla1725
Faruk Ustt:

Doğru çok güçlü dediğin size 6 atan nordsjeland :) diğer çok güçlü rakiplerde union falan

01
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title