Haberler

Voleybol'da Bedestenlioğlu Dönemi!

Abone Ol

İtalyan Antrenör Alessandro Chiappi'nin İstifasının Ardından (A) Milli Bayan Voleybol Takımı'nda Yar

İtalyan antrenör Alessandro Chiappi'nin istifasının ardından (A) Milli Bayan Voleybol Takımı'nda yardımcı antrenör Mehmet Bedestenlioğlu göreve getirildi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kampüsü'nde düzenlenen basın toplantısına Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, TVF Başkan Vekilleri Mehmet Akif Üstündağ ve Selahattin Şahin katıldı. Karabıyık, basın toplantısında (A) Milli Takım'ın yeni antrenörünü açıkladı. Yeni antrenör konusunda yönetim arasında oylama yaptıklarını belirten Türkiye Voleybol Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık, ";Konuyu bu sabahki yönetim kurulu toplantısında karara bağladık. Chiappini'nin istifasının ardından yeni antrenörün kim olacağı konusunda bir oylama yaptık. Çoğunluğun oyuyla TVF'nin sözleşmeli antrenörü olan ve bir süredir (A) Milli Takım'ın yardımcı antrenörlüğünü yapan Mehmet Bedestenlioğlu'nda karar kıldık. Kendisi 2012 Londra Olimpiyatları'na kadar bu görevi üstlenecek"; dedi.

İtalyan antrenör ve ekibine fazla sabır gösterildiği yönünde sorulan bir soruya Erol Ünal Karabıyık, ";Bu tür bir eleştiri bana gelmedi ama buna katılmıyorum. Bir teknik ekibin kendini gösterebilmesi için belli bir zaman dilimine ihtiyacı vardır. Alessandro ve ekibi 2007 yılında göreve başladı, 3 yıl oldu. Ayrıca milli takıma bazı 'ilk'ler yaşattı. Başarısızlıklar da oldu tabii ama ben bu eleştiriye katılmıyorum"; yanıtını verdi.

Bedestenlioğlu'nun önemli kulüplerde A takım düzeyinde antrenörlük yaptığını hatırlatan Karabıyık, ";Altyapılarda kendini çok iyi kanıtlamış bir antrenördür. Genç ve Yıldız Milli takımlarıyla önemli başarıları var. Öte yandan en önemli avantajı uzun süredir (A) Milli Takım'da görev yapıyor olması. Avrupa Ligi'nin bazı bölümlerinde, Çin Masters Turnuvası'nda ve Akdeniz Oyunları'nda milli takımın başındaydı. Böyle milli takımın faaliyetlerinin, turnuvalarının devam ettiği bir süreçte yapılan değişiklikte dışarıdan birini getirmek, gelen kişinin adapte olma süreci düşünüldüğünde hiç de mantıklı değil. Mehmet hocanın milli takımla birlikteliği hem kendisi hem de milli takım için büyük avantaj"; ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title