Haberler

Yeni yabancı kuralının kriterleri ortaya çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, önümüzdeki sezon yabancı kuralının değişeceğini ve bazı kriterlerin getirileceğini söylemişti. Bu kriterler ortaya çıktı. Sınırsız yabancı futbolcu transferi yapılabilecek olan Süper Lig takımları, bu transferlerde yaş ve milli takım kriterlerine göre hareket edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yabancı kuralıyla ilgili "Önümüzdeki sezon yabancı sınırı kalkacak, kriterler gelecek" demişti. Federasyon yetkilileri, söz konusu bu kriterleri büyük ölçüde netleştirdi.

SINIRSIZ YABANCI FUTBOLCU TRANSFERİ YAPILABİLECEK

Radyospor'dan Özgür Sancar'ın haberine göre; Süper Lig kulüpleri, 2025-26 sezonunda istedikleri kadar yabancı oyuncu alacaklar; ancak yapılacak yabancı transferle yaş ve milli takımı kriterine bağlı olarak gerçekleştirilebilecek.

YAŞ SINIRI VE MİLLİ TAKIM ŞARTI GELİYOR

Yaş sınırı 24 olarak planlanıyor. 24 yaşın üzerinde en fazla 3 transfer yapılabilecek. Bu oyuncular ise milli takımlarında, bir tam sezon içerisinde, yüzde 75 oranında oynamışlarsa transferler edilebilecek. TFF bu kriterlerle, Süper Lig'i atıl yabancı oyuncu kalabalığından kurtarmayı amaçlıyor. Genç ya da nitelikli yabancıların getirilmesini amaçlıyor.

1. LİG'DE YABANCI FUTBOLCU TRANSFERİ KALKIYOR

Altyapı fonlarının attırılmasına karar verilirken, çok daha radikal bir karar TFF 1. Lig için alındı. Gelecek sezon 1. Lig'de yabancı futbolcu transferi yapılamayacak. Sözleşmesi devam eden yabancılar dışında yabancı futbolcu oynayamayacak. Bu şekilde 1. Lig tamamen yerli oyuncuların olduğu bir yarışma grubuna dönüştürülecek.

MAVİ KART UYGULAMASI BİTİYOR

Süper Lig'deki Mavi Kart uygulaması da değişiyor. Buna göre Türk devletlerinden gelen ya da başka ülke milli takımlarının formasını giyen Türk oyuncular Türkiye'de yabancı statüsünde oynayabilecek. Ancak Kerem Demirbay, Bakhtiyor Zaynutdinov gibi sözleşmesi devam eden oyuncular, kontratları bitene kadar Mavi Kart uygulamasından yararlanacak.

Kaynak: Haberler.com / Spor

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takım Türkiye Futbol Spor Süper Lig Futbol Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

Hüsnü CAN:

Haberdeki fotoya bakar misiniz ? Turk futbolu bunlardan mi ibaret ? Futbol istihamizi yok ettiniz. Tff acilen ankara ya tasinmalidir. Tasiyin gorun. Hakli miyim degil miyim

Yanıtla33
mustafa demir:

yaş sınırı 33 filan olmalı şu 24 nedir . bu kadar mı çalışıyor bunların kafası. şu ana kadar 24 yaş alti kaç adam transfer etmişler sanki. ( uygulama doğru ama Türkiye için yanlış . olurluğu yok.)

Yanıtla32
Serkan:

super lig ten 1.lige düşen takimdaki 11 yabanci ne olacak. Bunu düşundu mü?

Yanıtla05
Unknown 123:

Takim tutmam,cünkü Ahmak degilim ammaaaaaa velakin kanima dokunuyo,artik malzemeci ve top toplayacilar türk,oldu olacak Kulüp isimlerinide degistirin,Hakemlerde onlardan olsun...

Yanıtla13
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title