Haberler

Yıldız Milli Güreş Takımı Aydın'da

Abone Ol

Aydın Valisi Mustafa Malay, Avrupa Şampiyonası Öncesinde Kamp Programını Aydın'da Sürdüren Türkiye Yıldız Milli Güreş Takımı İçin Moral Etkinliği Düzenledi.

Aydın Valisi Mustafa Malay, Avrupa Şampiyonası öncesinde kamp programını Aydın'da sürdüren Türkiye Yıldız Milli Güreş Takımı için moral etkinliği düzenledi. Milli takım onuruna bir mangal partisi düzenleyen Vali Malay, milli güreşçilerden Türkiye'yi başarıyla temsil etmelerini istedi. Aytepe Mesire Alanı'nda düzenlenen etkinliğe Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, Türkiye Yıldız Milli Güreş Takımı Antrenörleri Mustafa Arıcı ve Mustafa Şahin ile takımda yer alan milli güreşçiler katıldı.

Milli güreşçilerin Aydın'daki kamp programı hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, milli takımın son 4 yıldır kamp yerin olarak Aydın'ı tercih ettiğini söyledi. 47 güreşçinin yer aldığı kamp programının 10 Mayıs 2008 tarihinde başladığını belirten Ercan, "Milli takım antrenörleri ilimizi artık ikinci bir evleri gibi gördüklerini söylüyor. Bizde onları burada ağırlamaktan ötürü mutluluk duyuyor ve Aydın'da müsabakalara hazırlanan sporcuların uluslar arası alanda başarılı elde ettiğini öğrendiğimiz zaman gururlanıyoruz. Bu yılda takımızın ilimizde çok iyi bir hazırlık devam ediyor. Kampın 28 Mayıs'ta sona ermesinin ardından güreşçilerimiz, Avrupa Şampiyonası'na katılacaklar. Sporcularımızın bu yılda şampiyonada önemli dereceler elde edeceklerine inanıyorum" dedi.

Türk gençlere yeterli eğitimin verilmesi halinde, katıldıkları ulusal ve uluslar arası spor müsabakalarında büyük başarılar elde ettiğine değinen Vali Mustafa Malay da, özellikle futbol alanında dışarıdan oyuncu getiriliyor olmasının kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Bu olumsuz tablonun giderilmesi için gençlerin küçük yaşlardan itibaren ilgi duydukları spor alanlarında eğitilmesi gerektiğinin altını çizen Malay, "Bunun en iyi örneğini güreş sporunda görüyoruz. Diğer spor dalları da önemli ama ata sporumuz olan güreşin bizim için ayrı bir önemi var. Bugüne kadar milli güreşçilerimiz katıldıkları birçok uluslar arası müsabakalarında ülkemizi başarıyla temsil ettiler. Ama bazı ülkeler son dönemde her sokağa bir minder koyarak, güreş sporuna daha çok önem vermeye ve bununla birlikte başarılı sonuçlar almaya başladılar. Şimdi bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Hocalarımızın da gayretleriyle Türkiye'nin değişik noktalarından gelen sporcular hem birbirleriyle kaynaşıyor hem de başarılı olabilmek için eğitiliyor. Bizde iyi bir ev sahipliği yaparak onlara manevi yönden yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Gençlerimize imkan tanınması ve eğitilmeleri durumunda her şeyin üstesinden geleceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Etkinlikte tek tek tüm milli güreşçilerle sohbet eden Vali Malay, sporculara katılacakları Avrupa Şampiyonası'nda başarılar diledi. Daha sonra Vali Malay ve Başkan Ortekin; milli güreşçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

(MB-İK) 23.05.2008 11:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title