Haberler

    "2011 Veri Sızıntısı Yılı Oldu"

    Abone Ol

    Önde gelen güvenlik firması, 2011 yılını değerlendirdi, çarpıcı tespitlerde bulundu!

    Trend Micro, 18 Ocak Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısı ile 2011 yılını değerlendirerek, 2012 yılı tahminlerini açıkladı. 2011 yılında Türkiye bireysel güvenlik çözümleri segmentinde ciro olarak %100 büyüyen Trend Micro, KOBİ ve kurumsal güvenlik çözümleri segmentinde de % 25 büyüdü.

    Toplantıda Trend Micro'nun Türkiye pazarındaki hedef ve stratejilerini paylaşan Trend Micro Akdeniz Bölgesi Ülkeleri Müdürü Ercan Aydın, 2011 yılının kendileri için ısınma yılı olduğunu 2012'nin ise büyüme yılı olacağını belirtti. 2011 yılında bireysel pazarda yakalanan %100'lük büyümenin 2012 yılında da devam etmesini öngördüklerini söyleyen Ercan Aydın, Trend Micro'nun özellikle bulut ve sanallaştırma güvenliği çözümlerindeki liderliği sayesinde 2011'de % 25 olan KOBİ ve kurumsal segment büyümesinin 2012 için % 40 olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

    Türkiye'deki ve dünyadaki güvenlik tehditleri ve trendleri hakkında bir sunum yapan Trend Micro EMEA Bölgesi Güvenlik Araştırmaları ve İletişimi'nden sorumlu direktörü Rik Ferguson ise geçtiğimiz yıla dönüp baktığımızda, Trend Micro olarak verinin öneminin arttığını ve güvenlik endüstrisinin daha önce hiç olmadığı kadar "önemi artan veriyi" korumak için çabaladığını gördüklerini söyledi. "Devasa bilgi ve finansal kayıplar yaşatan veri sızıntılarıyla mücadele ile geçen bir yılı geride bıraktık" diyen Ferguson, Trend Micro'nun 2011 ile ilgili yıllık raporunu "Veri Sızıntısı Yılı" olarak tanımladığına ve dünyaca ünlü markaların veri hırsızlığı saldırılarıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Ercan Aydın Trend Micro Teknoloji Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title