2016'nın En İyi Ücretsiz Uygulamaları
2016'da kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz uygulamalar için bu habere göz atın.
2016'da kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz uygulamaların neler olduğunu merak ettiniz mi? İngiltere merkezli teknoloji haber sitesi Techradar, bunları sizin için seçti. Bir kısmını zaten kullanıyor olabilirsiniz. Henüz indirmedikleriniz varsa da geç değil.
WhatsApp
Facebook mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı Şubat 2014'te 19 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın aldı. Şu anda 500 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile WhatsApp her yaştan kullanıcının telefonunda yer etti. Peki WhatsApp'ın bu başarısı nereden kaynaklanıyor? Uzmanlar, bunun en önemli nedeni olarak, telefon numaraları üzerinden vakit kaybetmeden ücretsiz iletişim kurma özelliği bulunmasını gösteriyor. Uygulamayı indiriyorsunuz, numarayı ekliyorsunuz, eğer karşı tarafta da bu uygulama varsa işlem tamam. Sesli konuşmaya da imkan veren WhatsApp, GSM operatörlerinin kimi ülkelerdeki pahalı görüşme ve mesajlaşma ücretlerinin harika bir alternatifi oldu. Üstelik sınır tanımadan dünyanın internet bağlantısı olan her yeriyle özgürce konuşabilir, mesajlaşabilir, belge, ses, fotoğraf ve konum gönderebilirsiniz.
Strava
İlk sıradaki uygulama kadar geniş bir kullanım çevresi bulmamış olsa da Strava, sporseverlerin telefonlarındaki demirbaşlar arasında yer alıyor. Bu uygulama koşu, bisiklet ya da fitness çalışmalarında size performansınızı an be an takip etme olanağı veriyor. Uygulamada kendi hedeflerinizi belirleyebilir, günlük gelişim programlarınızı takip edebilirsiniz. Ayrıca diğer sporcuların oluşturdukları koşu ya da bisiklet rotalarını da deneyebilirsiniz.
Google Fotoğraflar
Telefonda çektiğiniz ve bir daha dönüp bakmadığınız yüzlerce fotoğraf ve video olabilir. Google Fotoğraflar bunları düzenlemenize ve arşivlemenize izin veren, tamamıyla ücretsiz bir program. İstediğiniz gibi albümler de yapabiliyorsunuz. Zamanla telefonunuzun hafızasını gereksiz yere dolduran fotoğraf ve videoları güvenle arşivleyebiliyorsunuz.
Spotify
İsveç'te doğan, bu ücretsiz uygulamayla binlerce müziğe sadece bir tıkla ulaşabiliyorsunuz. Facebook kaydınızla da hesap oluşturabiliyorsunuz. Başarılı arayüzü ile kullanması son derece kolay. İstediğiniz albüm, şarkı ya da müzik türüne göre arama gerçekleştirebildiğiniz uygulamada, kendi radyo yayınınızı yapabilir ya da size önerilen listelere göz atabilirsiniz. Spotify akıllı telefonlarda şarkıları sadece 'karışık' çalmanıza izin veriyor. Yani istediğiniz şarkıyı tek tıkla dinleyemiyorsunuz. Bunun için ücretli premium versiyona geçmeniz gerekiyor. Ancak tablet ve PC'lerde istediğiniz şarkının tadını özgürce çıkarmanız mümkün.
Google Maps
Başka hangi uygulama dünyayı cebinizde taşımanıza imkan verebilir? Google Maps kadar hayati uygulama az bulunur. Bize başarılı ve hızlı arayüzü sayesinde rotamızı ve bulunduğumuz konumu gösteriyor. Kaybolduğunuzda bu uygulamanın değerini daha çok anlayacaksınız.
Instagram
300 milyondan fazla kullanıcı, her gün milyonlarca fotoğraf ve video paylaşıyor. Instagram hayatımızın her anının fotoğraflanabilir olduğunu bizlere gösteriyor. Şu an telefonunuzda zaten mevcut. Yaratıcıları insanlar için büyük bir boşluğu, başarılı ve kolay bir arayüz, harika filtreler ve zevkli bir kullanım sunan bu uygulama ile kapattı.
Facebook
Bu listede olmazsa olmaz. Bir düşünün, Facebook'a en çok nereden giriyorsunuz? Muhtemelen akıllı telefonunuzdan. Facebook Messenger sayesinde güçlendirilen sohbet gücüyle hayatımızın içerisine öylesine girdi ki, onsuz bir akıllı telefon bulmak zor.
Dropbox
Bulut servisleri, yeni bir yaklaşım. Artık verileri bilgisayarlarımızın sabit, hantal harddisklerinde saklama dönemi sona erdi. Tüm dünyada 'indirme' kadar 'yükleme' hızları da büyük bir gelişme yaşıyor. Dropbox'un mobil uygulaması çok kolay. Uygulamayı indirerek hesap açın ve ardından fotoğraf, video ve belgelerinizi eklemeye başlayın. Dropbox tüm cihazlarınız arasında dosyalarınızı özgürce kullanmanıza izin verecek. Dünyanın herhangi bir bölgesinde, bir bilgisayarda dosyalarınıza birkaç tıkla ulaşabiliyorsunuz.