Haberler

Adalet Bakanı Tunç'tan oyun platformu Roblox'un kapatılmasına ilişkin açıklama

Güncelleme:
Abone Ol

Popüler sosyal medya platformu Instagram'ın ardından 15 milyon kullanıcısı olan çevrimiçi oyun platformu Roblox da dün akşam itibarıyla erişime kapatılırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili açıklama geldi. Bakan Tunç "Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir" dedi.

Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirilmesinin ardından bir platform daha engellendi. Özellikle çocuklar arasında rağbet gören, Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kullanıcısı olan çevrimiçi oyun platformu Roblox, erişime kapatıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinden yapılan açıklamada, "roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." ifadelerine yer verildi.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA VAR

Popüler oyun platformuna getirilen erişim engellemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

"TEKNOLOJİNİN OLUMSUZ YÖNDE KULLANILMASI KABUL EDİLEMEZ"

Bakan Tunç açıklamasına şöyle devam etti; "Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir Hukuk Devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez.

Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir."

Adalet Bakanı Tunç'tan oyun platformu Roblox'un kapatılmasına ilişkin açıklama

Erdem Aksoy
Haberler.com - Teknoloji

Sosyal Medya Yılmaz Tunç Instagram Teknoloji Güncel Roblox Medya Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (30)

Kerem penbegül:

Bravo birde şu tiktok kapansa tam olacak

Yanıtla22253
Metehan Eryilmaz:

Önce tarikatları kapatsınlar

23
Sezgin Sezgin:

Bütün sorunlarımız çözüldü zaten Instagram kapatılarak.... Instagram kapatıldı hemen ahlaklı toplum olduk 10 günde dimi..

12
Mevlüt Duman:

Devlet vergi alıyor tiktok tan nasıl kapatsın ??

02
1gerceklerinsesi:

Keşke biz çocukken counter, knight, halflife bunlar da kapatılsaydı da okuyup adam olsaydık

Yanıtla32132
ertugrul ceylan:

Hem oynadım hem oldum bu senin suçun.

01
Yorumcu Davut :

o bahsettiğin platformlar pedofili içerikler barındırmıyordu.

10
Sergen Sezen:

adam olcak insan her türlü olur, adam olası olmayanda olamaz zaten. Herkesin eğlenceye de ihtiyacı var nasıl mantık bu :D

01
ARSLANOĞLU Hakan:

Önceden Televizyonlarda Aile nasıl mutlu olur dizileri filmleri oynatılırdı. bugün ise Aile nasıl dağılır, eşini aldatan koca nasıl haklı olurmuş o tür diziler oynatılıyor. Adalet bakanlığı yanlış dizilerin kaldırılması olayına da el atsın.

Yanıtla3146
erkan yüksel:

cocukların gelecegı falan derken nedense gulesım geldı..gelecekmı bıraktınz ulkede

Yanıtla7358
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title