Haberler

    Amerikan Ordusu Gerçek Bir Iron Man Zırhı Tasarlıyor

    Abone Ol

    Amerika, Iron Man'inkine benzeyen akıllı bir savaş zırhı geliştirmek istiyor. Hedefte nanoteknoloji ürünü, kurşun işlemez, askerin sağlık durumunu her...

    Burçin Aygün - - Iron Man filmlerinde gördüğümüz süper akıllı savaş zırhı gerçek oluyor. Amerikan ordusunun Mayıs ayında ilk olarak sözü edilen projesi TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit) için bir süredir üniversiteler ve teknoloji endüstrisinin önde gelen isimleri ile görüşmeler yapılıyor. Birden fazla katmandan oluşacak akıllı materyaller ve sensörler sayesinde çok daha rahat hareket kabiliyeti ve daha güçlü bir savunma mekanizması sunan TALOS, gelen kurşunun hızına göre anlık bir tepki vererek sahip olduğu materyali daha sert hale getirebiliyor.

    Hidrolik kol ve bacaklara sahip zırhın, kullanan kişiyi daha hızlı ve çevik hale getirmesi amaçlanırken, Google Glass benzeri bir sistem ile 360 derecelik bir görüş açısı da mümkün kılınacak. Delaware Üniversitesi'nin kimya mühendislerinden profesör Norman Wagner ise likit-seramik bir madde üretmek için nanoteknolojinin nimetlerinden yararlanıyor. Bu sayede kurşun gibi dış etkenlere dayanıklı olacak olan hafif zırh askerin en güvenli şekilde çatışma alanından çıkmasını sağlayacak.

    Vücut sıcaklığı, vücuttaki su seviyesi ve askerin diğer sağlık değerlerini de anlık olarak takip etmesi istenen TALOS'un ne zaman gerçek anlamda hayata geçeceği ise belirsiz.

    Burçin Aygün - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Burçin Aygün Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title