Haberler

Android 4.3 Hangi Özelliklere Sahip?

Abone Ol

Google uzun süredir beklenen yeni işletim sistemi Android 4.3′ü dün resmi olarak tanıttı. Daha önce görüntüleri sızan Android 4.3 kısıtlı çoklu kullanıcı profilleri ve Bluetooh Low Energy gibi özellikleri ile öne çıkıyor.

Nexus 7 ile birlikte tanıtılan Android Jelly Bean 4.3 ile birlikte gelen kısıtlı çoklu kullanıcı profilleri, kullanıcıların uygulamaları diğer kullanıcıların profillerine girip kontrol etmesini sağlıyor. Böylelikle uygulamaların özellikleri ve içeriklerini oturum açan kullanıcıya göre ayarlamak ve değiştirmek mümkün oluyor. Özellikle ebeveynlerin çocuklarının eriştiği uygulamalar için kullanabileceği bu özellikle uygulamaların içeriği istenilen seviyede kısıtlanabilecek.

Android 4.3′ün öne çıkan diğer bir özelliği ise Bluetooth Smart olarak da bilinen Bluetooth Low Energy. Open GL ES 3.0 ile desteklenen Bluetooth Low Energy kullanıcıların Android akıllı telefonları ya da tabletlerini fitness sensörleri gibi aksesuarlara çok fazla pil tüketmeden bağlamalarını sağlıyor. Oyun geliştiriciler için önemli bir yenilik olan Open GL desteği ise üç boyutlu grafiklerin daha gerçekçi ve detaylı bir şekilde görünmesini sağlıyor. Bu da artık Android oyunlarının performansında büyük bir iyileşme olacağını gösteriyor.

4.3 ile birlikte gelen DRM API’lar da yepyeni bir video izleme deneyimi sunuyor. Bu özellikle birlikte Android kullanıcıları ilk kez 1080p video akışından yararlanabilecek. Netflix bu özellikten faydalanan ilk içerik sağlayıcısı iken şu anda bu teknolojiyi destekleyen tek cihaz yeni tanıtılan Nexus 7. Ama ileride diğer cihazlardan da 1080p akışlı videolar izlenebilecek.

Google’ın diğer duyurduğu bir yenilik ise Google Play’i kapsıyor. Yenilenen Google Play ile oyunlarda kalınan son yeri buluta kaydedebilmek ve bunları diğer kullanıcılarla paylaşabilmek mümkün olacak. Google Drive’ın yenilenen arayüzü ile de küçük resimleri ön izlemek mümkün olacak. Bu tasarımıyla Google+’a benzeyecek olan Google Drive ile kullanıcılar dosyaları açmadan içindeki notları okuyabilecek.

Ekranın sağ köşesinde yer alacak olan uyarı merkezi çubuğu ile işaretlenen belgeler ve diğer kullanıcılarla paylaşılan projelere kolayca erişmek de mümkün olacak. Android 4.3′de ayrıca daha hızlı kullanıcı değişimi, otomatik tamamlama özelliğine sahip arama ekranı, arka planda çalışan Wi-Fi desteği ve yeni dil seçenekleri gibi küçük değişiklikler göze çarpıyor.

Android 4.3 bugün itibariyle yeni tanıtılan ikinci nesil Nexus 7, Galaxy Nexus, Nexus 4, ilk nesil Nexus 7 ve Nexus 10′da kullanılmaya başlandı. Yakın zamanda HTC One Google Edition ve Samsung Galaxy S4 için de güncellemenin yayınlanması bekleniyor. (sosyalmedya.co)

Kaynak: Star / Teknoloji

Google Drive Google Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title