Haberler

Avrupa ve Türkiye’nin Dijital Geleceği İstanbul’da Tartışılıyor

Abone Ol

Avrupa İçin Dijital Gündem" Ve "Vizyon 2020" Stratejileri İle Türkiye Bilişim Sektörünün Gelişimi İçinde Bu Stratejilerin Önemi 30 Kasım 2010'da

Avrupa Birliği'ne sürdürülebilir ve kapsamlı bir büyüme sağlayacak ilk adım olan "; Finans Dünyası Dergisi, TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği), ECİD (Elektronik Cihazlar İmalatçıları Derneği) ve TESİD'in (Türk Elektronik Sanayicileri Derneği) İstanbul'da birlikte düzenleyeceği "Yarının Dijital Ajandasını Bugünden Kurmak" başlıklı konferansta tartışılacak. Konferansın ana başlıkları ise şu bölümlerden oluşuyor: Dijital Altyapıya Yatırımlar, Türkiye'nin Ar-Ge Kapasitesi, Teknolojik Öncelikleri ve Hukuki Zemin, AB 2020 ve Türkiye 2023.

Avrupa Komisyonu ve Avrupa'daki sektörel DIGITALEUROPE temsilcileri ile Türkiye'nin devlet, kamu otoriteleri, bilişim alanındaki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bilgi ve iletişim sektörü şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek toplantının amacı, "Dijital Türkiye"ye giden yolda neler yapılması gerektiği, kamu ve özel sektörün bu konuda geleceğe yönelik vizyon stratejilerinin oluşturulması olarak belirleniyor.

Avrupa Komisyonu Dijital Ajandadan sorumlu Direktör Detlef Eckert, DIGITALEUROPE Genel Direktörü Bridget Cosgrave, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Ar-Ge) ve Milletvekili Reha Denemeç, DPT Müsteşar Yardımcısı M. Cüneyd Düzyol, TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy, Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray gibi ulusal ve uluslararası öneme sahip isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı konferansta, bilgi toplumunun temelini oluşturacak tüm konular ele alınacak.

Avrupa Konseyi, geçtiğimiz günlerde gelecek 10 yılı şekillendirecek AB stratejisini belirlemiş; stratejinin ilk adımı olarak "Avrupa İçin Dijital Ajanda (gündem)" girişimini de 2010 Mayıs ayında devreye sokmuştu. "Dijital Gündem", akıllı, sürdürülebilir ve kapsamlı büyüme için Avrupa 2020 stratejisi altındaki önde gelen yedi girişimden ilkini oluşturuyor. "Dijital Ajanda"nın amacı, hızlı internet ve birlikte işleyen uygulamalarla dijital bir pazar oluşturmak ve bu pazar sayesinde sosyal fayda ve sürdürülebilir bir ekonomik sistem geliştirmek.

Dijital Ajandanın açıklanan 101 eylemi, Avrupa Komisyonu için sadece bir "yapacaklar listesi" değil, aynı zamanda herkesin katılmasını istedikleri bir hareket.

Dijital Ajanda ve konferansla ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy, Dijital Avrupa stratejisinin her Avrupa vatandaşının dijitalleşmesini, TÜBİSAD'ın da buna paralel olarak Türkiye'de her vatandaşın dijitalleşmesini öngördüğünü belirterek, "Bu amacın başarılabilmesi için öncelikle bilişimin "stratejik sektör" olarak kabul edilmesi, e-devletin önündeki engellerin kaldırılması ve bu alanda yasal altyapının zaman geçirilmeden kurulması gerekiyor" dedi. Gürsoy, İstanbul'da düzenlenecek konferansın temel vizyon ve stratejilerin tartışılması ve derinleştirilmesi için iyi bir fırsat olacağını vurguladı.

Konferansta, Avrupa Komisyonu Digital Ajanda'dan sorumlu Direktör Detlef Eckert Avrupa'nın "Dijital Ajanda" hedefine ulaşmak için 2011 yılından gerçekleştirilmesi hedeflenen 100 eylem planını ve Avrupa'da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörünü temsil eden şemsiye kuruluş DIGITALEUROPE Genel Direktörü Bridget Cosgrave Digital Europe'un "Vizyon 2020" raporunu katılımcılar ile paylaşacaklar.

Finans Dünyası Dergisi ile birlikte konferansı düzenleyen TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği), ECİD (Elektronik Cihazlar İmalatçıları Derneği) ve TESİD (Türk Elektronik Sanayicileri Derneği) DIGITALEUROPE üyesidir.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title