Haberler

Bilgiyi Satın Alan Değil, Bilgiyi Üreten Ülke Olmamız Şart

Abone Ol

Başbakan Binali Yıldırım Bilişim Zirvesi'16'nın Açılışında konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım Bilişim Zirvesi'16'nın Açılışında konuştu.

Bilişim Zirvesi'16 – ICT Summit etkinliği bu yıl "Dijital Evrim ile Endüstri 4.0" ana temasında ve "Kaçış Yok!" mottosu ile 22-23 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor. Zirvenin açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım, sektöre ve Türkiye'nin bilişim sektöründe geldiği noktaya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bilişim Zirvesi'nde "Dijital Evrim ile Endüstri 4.0" ana temasında, "No way out! (Kaçış yok)" mottosu ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla başladı. 2000 yılından bu yana iş dünyası, devlet, siyasiler, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcıları bilişim dünyası profesyonelleriyle buluşturan Bilişim Zirvesi'16 – ICT Summit etkinliği bu yıl 22-23 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor. Uluslararası kimliği, köklü, güçlü, özgün ve zengin içerikli yapısıyla alanındaki en önemli platform olan zirvede dijital evrimin yol haritası oluşturulurken, Endüstri 4.0 dalgasını yakalamanın ipuçları da masaya yatırılıyor. Açılış konuşmasında bilişim sektörüne ve Türkiye'nin bu alandaki atılımlarına dair önemli açıklamalarda bulunan Binalı Yıldırım şunları söyledi:

"Bugün içinde bulunduğumuz dönem Endüstri 4.0 sanayi devrimi olarak ifade ediliyor. Zamanın da bir ruhu var ve onu dost veya düşman edinmek bizim elimizde. Türk toplumunu bilgi toplumuna dönüştürme çabası bu sektörü daha da önemli kılıyor. Şu anda eğitimde, sağlıkta, tarımda 1700'ün üzerinde hizmet e-devlet üzerinden veriliyor. Bu sayede vatandaş devlet dairesi ile olan işlerini online çok rahat yapar hale geldi. Ülkemizi mobil internet ile tanıştırdıktan sonra her vatandaş için internet daha ulaşılabilir halde. Operatörlerin ulaşamadığı 1800'ün üzerinde yerleşim yerine devlet baz istasyonu kurdu. 2015 yılında 4.5 G lisans ihalesini gerçekleştirdik. Bundan sonra 5 G için hazırlıkları tamamlayacağız. 31 Mart 2016'yı 1 Nisan'a bağlayan gece Türkiye'nin 81 ilinde 4.5 G erişimi mümkün hale geldi. 2002 yılında 20 milyar olan sektör 90 milyara yükseldi ve dört katın üzerinde büyüdü."

Teknolojiyi üreten ülke olmak için tüm imkanları seferber ediyoruz diyen Başbakan Binali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti : " 64 tekno parkımızda 41 binin üzerinde mühendisimiz var. Son 15 yılda ses tekeli kaldırıldı; sektör vergilerinde düzenlemeler yapıldı; internet erişimi yaygınlaştırıldı. Sektörde kayıt dışılığın önüne geçen düzenlemeler yapıldı. Verginin bilişim sektörünün önünde ayak bağı olmasının önüne geçeceğiz. Şimdi para değil bilgi zamanı. Bilgiye sahipsen bir adım öne geçiyorsun. Bilgiyi satın alan değil bilgiyi üreten ülke olmamız şart. Bilginin üretilmesi kadar bilginin ülkemizde kalması da önemlidir. Siber güvenlik ile ilgili de düzenlemeler yapıldı. Bu konuda eylem planı devreye girmiş durumda. Önümüzdeki süreçte sadece siber savunma değil, siber caydırıcılık alanında da faaliyet göstereceğiz."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan zirvenin ilk gününde yaptığı konuşmada şunları söyledi : "Bugün dünyada kullanımda olan telefonların %56'sını akıllı telefonlar oluşturuyor. Satılan telefonların ise %80'i akıllı. Mobil veri trafiğini 50 kat artırarak fiber altyapısını 88 binden 278 bine çıkardık. Bilişim olmadan ekonomik gelişmişlik ve büyümenin olmayacağının bilinciyle buradayız. Bu sektör dünyanın ve ülkemizin geleceğini değiştirecek bir sektör. Dünden bu güne bir başarımız var ama bu başarıyı katlayarak büyütmemiz lazım."

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü ise Bilişim Zirvesi '16'da şunları söyledi:

"Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim Merkezi, Teknoloji Üssü, İleri Sanayi Ülkesi bir Türkiye hayalimizi gerçekleştirmek için büyük bir gayret sarf ediyor.

Zirvenin ilk gününde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Kurul Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan da sektörün önemine değinerek şöyle konuştu : " İnternet ortamı sadece sanal bir ortam değil, hayatın ta kendisi. Endüstri 4.0 daha önceki endüstri dönemlerinden çok daha fazla özellikler getiriyor. Bu dönemde üretimden geri kalmak, oyun dışı kalmak anlamına geliyor."

Açılış konuşmasını BTHaber Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe yaparken, Bosch & Siemens Global Dijital Dönüşüm Başkanı Mario Pieper, Thougtworks, Dijital Evrim'in Organizasyonu -Thoughtworks, Dijital ve BT Yönetim Danışmanı & Agile IT Organization Design Kitabı Yazarı Sriram Narayan ve Robert Bosch Engineering & Business Solutions, Başkan Yardımcısı ve İşletme Birimi Başkanı Gaur Dattatreya zirveye konuşmacı olarak katılan diğer önemli isimler oldular.

Digital bir geleceği hazır mıyız? Bilişim Zirvesi '16

Bilişim Zirvesi'16 bu yıl, bireyler, şirketler ve ülkeler olarak dijital geleceğe nasıl hazırlanmamız ve bu geleceği nasıl karşılamamız gerektiği konusunu işleyecek. Etkinlikte bilişimi yaşamının önemli bir parçası yapan tüm birey ve kurumlarla birlikte dijital evrim süreçlerinde endüstri 4.0 içerisinde var olmayı amaçlayan kapsamlı bir içerik ve 200'ü aşkın önemli konuşmacı ile sunuyor.

Zirvede, Teknoloji Platformları, Sosyal Buluşma Platformları ve Özel Proje konuları ele alınıyor. Özel Tema Projeleri olarak; Türkiye'nin yeni çıkış yolu: Endüstri 4.0 ile gelen Yeni Ar-Ge ve İnovasyon Anlayışı ele alınacak. Teknoloji ve Sosyal Platformlar olarak da; Büyük Veri ve Bulut Çözümleri ile Yapay Zeka Algoritmaları, Dijitalde Siber Güvenlik 4.0, Dijital Tıp Devrimleri, ERP Çözüm Süreçleri, Dijital Topluma Evrilmek, Dijital İşler – Dijital Kazançlar, Mobil Dünyada Dijital İnovasyon, Entegre Dijital Pazarlamanın Dinamik Yapısı, IoT ve M2M'e Hazırlık olarak Gömülü Sistemler, CRM Operasyonlarında Endüstri 4.0, Dijital Çağın Kadını, Dijital İstanbul, Yeni Nesil Kentler ve Akıllı Kentsel Dönüşüm, ERP Komitesi ile Kurumsal Dönüşüm ve Çağrı Merkezi Platformu başlıkları altında işleniyor.

BilisimZirvesi16

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Binali Yıldırım Bilişim Zirvesi Türkiye Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title