Haberler

    Dünya'nın İçinin Boş Olduğuna İnananlar Kim?

    Güncelleme:
    Abone Ol

    Dünya'nın düz olduğuna inandığımız yıllar çok geride kaldı, peki şu anki bildiğimiz şeklinin ispatına kadar başka ne gibi fanteziler kuruldu haberiniz var mi?

    Dünya'nın düz olduğuna inandığımız yıllar çok geride kaldı, peki şu anki bildiğimiz şeklinin ispatına kadar başka ne gibi fanteziler kuruldu haberiniz var mi? Bunca ilerlemeye rağmen hala Dünya'nın düz olduğuna inananlar var ama bunun yanısıra içinin boş olduğuna inananlar olduğunu da biliyor muydunuz?

    Dünya'nın içi boş mu?

    Oyuk Dünya teorisi nedir?

    Dünya'nın ortasında bir Güneş olması mümkün mü?

    Dünya'nın içinde tıpkı dışındaki gibi dağlar var mı?

    Uzaylılar diğer galaksilerden ana merkezlerine UFO'larıyla Dünya iç kabuğundaki bir delikten içeri sızarak mı ulaşıyorlar?

    Piramitler ve başka diğer yapıların altında gizli geçiş noktalarının var olduğu gerçek olabilir mi?

    Yunanlı alimler Pisagor ve Aristo, sağ olsunlar Dünya'nın şeklinin küre olduğunu M.Ö. 600'den önce zaten paylaşmıştı ve okumuş kişiler zaten biliyorlardı Dünya'nın düz olmadığını da…

    1492, Kristof Kolomb, Dünya'nın çapını olduğundan daha küçük var saydığından ve başına gelen olaylardan, yolculuğunu tamamlayamasa da Dünya'nın yuvarlak olduğunu zaten biliyordu. 15'inci yüzyılda İspanyolların Kolomb'un haritanın sonundan boşluğa düşeceğine inandıklarını filan hep masal. Okulda size Kolomb Dünya'nın yuvarlak olduğunu ispatlamak için yolculuk yaptı diyen olduysa, masal, gerceği okumuş herkes biliyordu!

    1519, Portekizli Ferdinand Magellan 5 gemi ile Dünya etrafında yapmayı planladığı deniz yolculuğuna çıktı. Bu gemilerden sadece biri Victoria, bu yolculuğu başarı ile tamamladı, bilime katkıları büyük denizci, astronom, kaşif, 1521'de Filipinler'de öldürüldü. Kolomb gibi o da Dünya'nın şeklini ispat için yola çıkmadı ama ilk defa bu işi başardı. Tarih dersi bir yana, tamam Dünya yuvarlak biliyoruz; o zaman Dünya ile ilgili yeni teorilere gelelim.

    Yil 1692, Edmund Halley ilginç pusula davranışlarını açıklamak üzere içi boş Dünya diye bir teori öne sürüyor. Rus Matruşka bebekleri gibi iç içe oturan kürelerin tam ortasında da bir merkez göbek var diyor. Bu sebeple de pusulaların güvenilmez olduklarını söylüyor. Üstüne üstlük bu küplerin arasındaki boşluktaki ışıklı bir atmosferin içinde başka hayatların var olacağını da ekliyor!

    1738'de Leonard Euler'in öne sürdüğü teorilere inanan da çok. 18'inci yüzyıl matematikçisi gelişmiş bir topluma ışık ve ısı sağlayan bir Güneş'in varlığından bahsetse, hatta başkaları bunu daha ileri götürüp iki Güneş olasılığından bahsetse inanır mıydınız? Haritalar hazırlayıp sunsalar ne yapardınız?

    1818'de John Cleves Symmes Jr, Kuzey ve Güney kutupların ortasında büyük birer delik olduğunu, bu deliklerden Dünya'nın içine ulaşılabileceğini anlatıyor. Onun teorisi de çok meshur, Symmes Delikleri 'Oyuk Dünya Teorisi' olarak tarihe geçiyor.

    İnanmazsanız araştırın, kitaplara, filmlere hatta bilimadamlarına ilham olmuş bu çılgın fikire inananların sayısı çok ve bu bir gerçek.

    NAZİLER, VİKİNGLER ORADA YAŞIYORMUŞ!

    Mesela Amerika'da başka bir şahıs; Rodney Cluff, genç yaşlarında bu teoriye merak sarmış ve araştırmalarına profesyonel kariyeri dışında vakit ayırıp bu teorinin gerçek olduğunu ispatlama girişimlerini sürdürmüş.

    Gerçekten Dünya'nın içinin boş olduğuna inanıyor. Birçok kişi ve kurum bilimsel destek veriyor kendisine, tarihi eserler, eski kültürler, depremler "ışık tutuyor" araştırmalarına.

    Kuzey kutbundan Dünya'nın içine yolculuk planları her ne kadar gerçekleştirilemediyse de bir gün bunu başaracak bir ekip toplama umudu hala canlı!…

    Nazilerin, Vikinglerin, İsrail'in kayıp kabilelerinin orada saklandığına bile inananlar var.

    Jules Verne seni şimdi çok iyi anlıyorum. 1864'te inanılmaz bilim kurgu romanını zenginleştirecek materyal belli ki gündemdeki teorilerde saklıymış.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Kristof Kolomb Pisagor Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title