Haberler

    Dünya Sağlık Örgütü: Ortalama Yaşam Süresi 5,5 Yıl Uzadı

    Abone Ol

    Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2000'li yıllarda ortalama yaşam süresinin dünya genelinde 5,5 yıl uzadığını açıkladı.

    Dünya Sağlık Örgütü, yayınladığı 'Dünya Sağlık İstatistikleri' raporunda 2000-2016 yılları arasında ortalama yaşam süresinin 66,5'tan 72'ye yükselerek 5,5 sene arttığını söyledi.

    Ortalama yaşam süresinde kişi başına düşen gelir en önemli faktör olmaya devam ederken düşük gelire sahip ülkelerin ortalama yaşam süresi, yüksek gelirli ülkelerle kıyaslandığında yaklaşık 18,1 yıllık bir fark karşımıza çıkıyor.

    2019 yılında 73 milyonu erkek, 68 milyonu kız olmak üzere toplamda 141 milyon çocuğun dünyaya geleceği tahmininde bulunulan raporda, erkeklerin ortalama 69,8; kızların da 74,2 sene yaşayacağı öngörülüyor.

    Ülkelere ayrı ayrı bakıldığında en uzun yaşam süresinin 84 yıl ile Japonya'da olduğu görülürken Lesotho ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi bazı Afrika ülkelerinde bu süre 52-53 yıla kadar düşüyor. Şu anda iç savaşla boğuşan Suriye ise 2000 yılında 73 yıllık ortalama yaşam süresine sahipken bu rakam 2016'da 63,8'e düşmüş durumda.

    Cinsiyete dayalı ortalama yaşam süresinin de ilk defa ele alındığı raporda kadınların erkeklere göre daha yaşadığı kaydedilirken kadınların erkeklere kıyasla sağlık hizmetlerine ulaşmasının daha fazla gerçekleştiği ve erkeklerin tedavi edilebilir hastalıklar ile trafik kazalarında ölme olasılığının kadınlara göre daha fazla olduğu belirtildi.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Dünya Sağlık Örgütü Afrika Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title