Haberler

    Engelli Çocuklar İçin Iron Man Benzeri El Protezi

    Abone Ol

    Şimdiye kadar ilginç protezler gördük, çoğu müthiş olmaktansa işlevsel olmaya yönelikti ama Iron Man elinin kopyası biraz farklı.El protezleri genelde işlevsellik gözönünde tutularak hazırlanır. Bunların arasından en etkileyici olanları Türkiye'de geçenlerde ilk kez uygulanan 3D yazıcı ile üretilmiş Robohand ve kullanıcısına dokunma hissi kazandıran biyonik kol projeleriydi.

    Şimdiye kadar ilginç protezler gördük, çoğu müthiş olmaktansa işlevsel olmaya yönelikti ama Iron Man elinin kopyası biraz farklı.

    El protezleri genelde işlevsellik gözönünde tutularak hazırlanır. Bunların arasından en etkileyici olanları Türkiye'de geçenlerde ilk kez uygulanan 3D yazıcı ile üretilmiş Robohand ve kullanıcısına dokunma hissi kazandıran biyonik kol projeleriydi. Ama süperkahraman Iron Man'in zırhlı eline benzeyen bu protez tam da engelli çocukların ihtiyacı olan şey gibi görünüyor.

    Pat Starace isimli bir mekanik tasarımcı ve animasyon sanatçısının tasarımı olan Iron Man el protezi, engelli çocuklara kendilerini birer süperkahraman gibi hissetmelerini ve moral vermeyi hedefliyor. 3D yazıcı ile üretilebilen protezin ilk prototipi oldukça etkileyici özelliklere sahip. Bilek hareketleri ile açılıp kapanabilen el protezi her türlü ileri teknoloji ile donatılmaya müsait bir kabuk gibi.

    Iron Man el protezi üzerinde çeşitli özellikleri kontrol etmek için Arduino kartı, batarya, lazer gibi görünen LED ışıklar var. Ama en etkileyici özelliği sesle kumanda edilen ve Iron Man'in klasik silahı olan avuç içi iticileri olması. Protez elde ayrıca Bluetooth bağlantı, USB şarj portu da var; üzerine akıllı saat, bileklik, ekran, sensörler, NFC, kablosuz cihazlar gibi eklentiler de takmak mümkün.

    Starace bu prototipten yola çıkarak, ihtiyacı olan engelli çocuklara bedava olarak protez el üretebilmek için finansman arıyor. Eğer başarabilirse birçok çocuğun moral ve sevinç kaynağı olacağı kesin.

    Bu arada süperkahramanları seven çocuklara da güzel bir haber, Disney'in Marvel süperkahraman figürlerini içeren Infinity 2 oyun sistemi artık Türkiye'de, ayrıntılarını linkte bulabilirsiniz.

    The post Engelli Çocuklar İçin Iron Man Benzeri El Protezi appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title