Haberler

    Google, Grimm Kardeşlere Özel Doodle Hazırladı

    Güncelleme:
    Abone Ol

    Bugün, Grimm Kardeşlerin masallarının 200. yıl dönümü, Google bugünü ana sayfasına taşıdığı bir doodle ile hatırladı.

    Emre Çetinkaya - - Hazırladığı doodle'lar ile önemli kişilerin doğum veya ölüm günlerini kullanıcılarına hatırlatan Google, bugün ana sayfasına dünyaca ünlü masallara imza atan ve Grimm Kardeşler olarak bilinen Jacob Grimm ve Wilhelm Grimm'in masallarının 200. yıl dönümüne özel bir doodle'ı taşıdı.

    Küçükken her çocuğa okunan masalları tüm dünyaya kazandıran Alman yazarların masallarının 200. yıl dönümü için özel bir doodle hazırlayan Google, hazırladığı doodle'da Grimm Kardeşlerin ünlü masalı Kırmızı Başlıklı Kız'a yer verilmiş. Kırmızı Başlıklı Kız masalının olay örgüsüne uygun bir şekilde hazırlanan doodle'a tıklanıldığında hikayeye devam edilebiliyor.

    Grimm Kardeşler kimdir?

    Grimm Kardeşler çeşitli mahalli lehçeleri incelemişler, daha sonra köy köy, kasaba kasaba dolaşarak, akşam sohbetlerinde yüzyıllardan beri anlatılagelen eski Alman şiirlerini, efsanelerini ve masallarını derleyip, edebi bir üslupla yeniden yazıp 1812'den sonra Çocuk ve Yuva Masalları (Kinder und Hausmärchen) adı altında yayınlamışlardır. Bugün dünyanın her yerinde tanınan ve dinlenen bu masallar, Alman dilinin bütün inceliklerini taşır. Çünkü Grimm Kardeşler, bütün bu masal derlemeleri sırasında Alman dilini bütün teferruatıyla incelemişler ve dilin bugünkü durumunu almasına büyük hizmette bulunmuşlardır.

    Grimm kardeşler 4 Ocak 1785 ve 24 Şubat 1786 tarihlerinde memur bir ailede dünyaya gelirler. Grimm kardeşlerin sonrasında üç erkek ve bir kız kardeşleri daha olur. Bu kardeşlerden 1790-1863 tarihleri arasında yaşayan Ludwig Emil Grimm günümüzde de tanınan bir ressam ve grafikçidir. Jacop ve Wilhem Grim çocukluk ve okul yıllarını Hanau ve Stainau yöresinde geçiren Grimm kardeşlerin kişilikleri ve aile değerleri çocukluklarını geçirdikleri bu köyde, yaşadıkları yerin atmosferinden etkilenerek gelişir. 1796'da babaları Philipp Wilhelm Grimm'in ölmesiyle onbir yaşındaki Jacob Grimm bu erken yaşında kendini ailenin küçük reisi olur. Bu dönemlerinde Grimm kardeşlerin ekonomik ihtiyaçlarını 10 yıl kadar süreyle Kasselli soylu teyzeleri üstlenir. (Vikipedi)

    Eserleri

    Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

    Ormandaki Ev

    Külkedisi

    Su Perileri

    Rapunzel

    Altın Saçlı Şeytan

    Hansel'le Gratel

    Bremen Mızıkacıları

    Parmak Çocuk

    Uyuyan Güzel

    Fareli Köyün Kavalcısı

    Kurbağa Prens

    Kurt ve 7 Küçük Oğlak

    Kar Beyaz ile Kırmızı Gül

    Kırmızı Başlıklı Kız

    Çizmeli Kedi

    Kurt ile Yedi Keçi Yavrusu

    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Jacob Grimm Doodle Google Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title