Haberler

    Google, Modüler Telefonu Project Ara'nın Testlerine Burada Başlıyor

    Abone Ol

    Çok yakında istediğimiz gibi telefonumuzu hazırlayabileceğiz.

    Mahmut Saral - -

    Yapısı itibarıyla LEGO'ları andıran Project Ara hakkında şimdiye kadar birçok haber yapıldı. Google'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı bu proje, önümüzdeki dönemde testlere başlıyor. Google, test bölgesi olarak Porto Riko'yu belirledi. Firma, bu pilot bölgede birçok farklı bileşenle yeni telefonunu test edecek ve bu testlerin 2015'in sonuna doğru başlaması planlanıyor.


    Peki neden Porto Riko?


    Çünkü Porto Riko, farklı bir kullanıcı tabanına sahip ve bu sebeple de ideal bir test ortamı oluşturuyor. Buradaki internet erişiminin %75'i mobil cihazlardan gerçekleştiriliyor ve insanlar, akıllı telefon kullanım çeşidi konusunda iyi bir yüzdeye sahip. Bu yüzden de bu bölge tercih edilmiş.


    İnsanların, ihtiyaçları doğrultusunda kullanmak istedikleri telefonları ortaya çıkarmalarını amaçlayan Project Ara, böylelikle teknolojiseverlere şimdiye kadarki en "özgür" seçim yapma hakkını tanıyacak. Google, bu modüler telefon ve parçalarını perakende olarak satacağı gibi internet üzerinden oluşturacağı ağ sayesinde daha kolay seçim ve alışverişi de mümkün kılacak.


    Project ARA: Yeni prototip ve mağaza üstünde çalışmalar devam ediyor



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Project Ara Porto Riko Google Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title