Güneş Sistemi'nde Yaşamın Olabileceği 4 Yer Var"
"Venüs'te yaşam izi..." Bu başlıklı haberler geçtiğimiz haftalara damgasını vurmuştu.
" Venüs'te yaşam izi..." Bu başlıklı haberler geçtiğimiz haftalara damgasını vurmuştu. Hatta Kızıl Gezegen Mars'ta kolonileşme planları yapan Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Venüs'ü Ruslar'a kaptırmamak için " Venüs'e de gidebiliriz" açıklamaları yapmıştı.
Peki Venüs yeni Dünya için iyi bir alternatif mi? İngiliz uzay bilimcisi Gareth Dorrian'a göre "Hayır."
MARS, EUROPA, ENCELADUS, TİTAN
Dorrian, Güneş Sistemi'nde Dünya dışı yaşamın olabileceği 4 noktayı açıkladı: "Mars, Europa, Enceladus ve Titan."
Bilim insanı, nedenlerini de şöyle açıkladı:
MARS: "Dünya'ya en benzer gezegen. Bugün çok ince bir atmosferi var. Eğer gezegen yüzeyin altında su rezerv edebilmişse, yaşam olmaması imkansız."
EUROPA: "Jüpiter'in en küçük uydusu. Bizce bir okyanus dünyası. Dibinde hidrotermal yarıklar ya da yanardağ ağzı olabilir. Varsa hayat vardır, demek."
ENCELADUS: "Satürn'ün uydusu... Sadece sıcak su kaynakları olabileceği değil, organik moleküllerin de olabileceğini düşünüyoruz. Aynı Europa'daki gibi hidrotermal yarıklar olabilir."
TİTAN: "Satürn'ün en büyük uydusu... -180 derecelik sıcaklık, sıvı suyu imkansız kılıyor. Ama bu çok fazla kimyasal olabileceği gerçeğini değiştirmez."
Ne diyelim... Düne kadar Ay'a gitmeyi konuşan insanoğlu artık Güneş Sistemi'nde kolonileşmeyi hedefliyor. Kainatta 100 milyar galaksi, bizim galakside de 100 milyar yıldız olduğunu düşünürsek, bir yerlerde "bir şeyler"in olabileceği artık iyice tartışılır oldu.