Haberler

Intel'in hissedarları şirketi mahkemeye verdi

Güncelleme:
Abone Ol

Bilançosunu açıklaması sonrası hisseleri yüzde 26 değer kaybeden dünyanın en büyük çip üreticilerinden Intel'e bir kötü haber daha geldi. Şirketin yatırımcıları, bazı sorunları gizlediği gerekçesiyle Intel'e dava açtı. Dava sonucu şirketin piyasa değeri son 24 saatte 32 milyar dolar eridi.

Dünyanın en büyük çip üreticilerinden olan Intel'e, hissedarları tarafından bazı sorunları gizlediği gerekçesiyle dava açıldı.

Intel'in bilançosu, şirketin gelirinin ikinci çeyrekte azaldığını göstermişti. Intel'in geliri, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 1 azalarak 12,8 milyar dolara gerilemiş ve şirket, geçen yılın aynı döneminde 12,9 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Intel'in hissedarları şirketi mahkemeye verdi

HİSSEDARLAR INTEL'E DAVA AÇTI

Intel'in hissedarları, CEO Patrick Gelsinger ve CFO David Zinsner'a San Francisco Federal Mahkemesi'nde dava açarak bazı sorunların gizlendiğini savundu. Dava haberinin ardından, şirketin piyasa değeri tek bir günde 32 milyar dolardan fazla düştü.

ÇALIŞANLARINI İŞTEN ÇIKARACAK

Öte yandan Intel, geçen hafta işçilerinin yüzde 15'inden fazlasına denk gelen 15 bin kişiyi işten çıkararak yeniden yapılanma kararı alacağını duyurmuştu. Şirket, AMD, Nvidia, Samsung ve TSMC gibi rakip çip üreticileriyle rekabette ve yapay zekadaki büyümeden faydalanmakta zorlanıyor.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Teknoloji

Teknoloji Ekonomi Finans Dünya Hukuk Intel Intel Hukuk Teknoloji Finans Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

Yokluk ve Sessizlik Kazanacak En Son:

İntel i çok seviyoruz. Umarız bize yani Türkiyeye yardımcı olurlar. Türkiye istiyorki Rusya ile birlik kursun ve bir sürü harika internet şirketleri kursun. Lütfen bize yardımcı ol İntel. Seni çok seviyoruz. Lütfen hayallerimize yardımcı ol. Türkiye ve Rusya birleşmek istiyor ve bir sürü internet şirketleri kurmak istiyor. İntel lütfen sesimizi duy. Sayın Mana ve Mantık.. lütfen sesimizi ve rüyalarımızı İntel e ilet. Sayın Kainatı yöneten Mana ve Mantık.. lütfen sesimizi duy.

Yanıtla70
Sogun Nn:

yapay zekat cortladı. zortt.

Yanıtla11
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title