Haberler

    İnternet Sansürcüsü Ülkede İnternet Devrimi!

    Abone Ol

    İnternet Sansürleriyle Ünlü Bir Ülkede İnternet Alanında Devrim Olur mu? Demek Ki Oluyormuş...

    Internet Corporation For Assigned Names And Numbers'ın (Icann) Hintçe, Rusça ve Korece Alan Adlarına Kapıyı Açtığını Buradaki Haberimizde Ayrıntılarıyla Aktrmıştık. Icann'in Üst Seviye Alan Adlarında Latin Alfabesinde Yer Almayan Karakterlere İzin Verme Kararından İlk Yararlanan Ülke Mısır Oldu.

    Şarm El- Şeyh'te Düzenlenen Internet Forum'unda Konuşan Yahoo Kurucularından Jerry Yang, Dünyada 300 Milyon Arapça Konuşan İnsan Olduğunu Buna Karşılık Online İçeriğin Sadece Yüzde 1'nin Arapça Olduğunu Belirtti.

    Mısır'da Halihazırda 80 Milyonluk Nüfus İçerisinde 15 Milyon İnternet Kullanıcısı Var. İnternet Kullanımı Sıkı Kurallarla Denetleniyor ve Sansürleniyor.

    Basın Özgürlüğünü Savunan Bir Grup Olan Reporters Sans Frontieres, Bir Açıklama Yaparak Mısır Hükümetinin İnternet Sansürcülüğünü Eleştirdi. Bu Grubun İddiasına Göre Mısır İki Genç Blogcuyu Tutukladı ve İşkence Uyguladı. Grup Yaptığı Açıklamada "Mısır İnternetin Düşmanlarından Birisidir. İnternet İdaresi Bir Miktar Düzenleme Gerektirse de Bu Düzenleme Mısır Hükümetinin Empoze Etmek İstediğinin Aksine Liberal Olmalıdır" Dedi.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title