Haberler

    İphone 5s, Askerin Hayatını Kurtardı

    Abone Ol

    iPhone 5s kullanıcısı bir asker canlı bomba saldırısından telefonu sayesinde kurtuldu.

    Burçin Aygün - -

    Apple'ın akıllı telefonu iPhone 5s'in parmak izi tarayıcısı gibi önemli özelliklerine bir yenisi daha eklendi. Afganistan'da çatışan bir Amerikan askeri, genç bir intihar bombacısının saldırısından iPhone 5s sayesinde sadece yara alarak kurtuldu. Kendisine doğru atak yapan bombacıdan kaçamayan Shaun Frank adlı asker patlama esnasında telefonu sayesinde ölümden döndü.


    Bombadan fırlayan şarapnel parçaları askerin bütün vücüduna saplanırken, göğüs kısmında bulunan iPhone 5s ölümcül olabilecek birden fazla parçayı dışarıda tutmayı başarmış. Bir tür kurşun geçirmez yelek görevi gören telefon, şarapnelin Shaun Frank'in kalbine saplanmasını engellemiş!


    Olayın duyulmasından sonra askerin ailesi ve yakın çevresi tarafından özel bir kampanya başlatılmış ve yeni bir iPhone 5s için para toplanmış. Yeni telefon satın alınamadan Apple'dan sevindirici bir haber gelmiş. Apple, askerin hayatının kurtulması şerefine yeni bir iPhone 5s'i Shaun Frank'e hediye olarak saklamış. Asker evine döndüğünde telefonuna kavuşacak.



    Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Burçin Aygün Afganistan Apple Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title