Haberler

Kredi kartlarında temassız ödeme limiti 1500 TL oluyor

Güncelleme:
Abone Ol

Kart ve mobil cihaz üzerinden temassız ödeme imkanı sunan şifresiz işlem limiti değişiyor. Kartlarla temassız ödeme limiti 1 Temmuz 2024'ten itibaren 750 TL'den 1500 TL'ye çıkarılıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) nisan ayında bankalara gönderdiği yazıda temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limitinin 750 TL'den 1500 TL'ye yükseltilmesi 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor.

2 YIL SONRA 2 KATINA ÇIKARILDI

1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren kredi kartlarında şifre gerektirmeden temassız ödeme yapma işleminde yeni döneme geçiliyor.1 Temmuz 2022'de 750 liraya çıkarılan temassız işlem limiti 2 yıl sonra 1500 TL'ye çıkarılıyor.

SALGIN DÖNEMİNDE ÖNEM KAZANMIŞTI

2020 yılında koronavirüs salgınının etkisiyle temassız ödeme yöntemleri öne çıkmış, tüketicilerin hijyen hassasiyeti taşıması güvenli ödeme yöntemlerine talebi artırmıştı.

BDDK'nın 2 yıl sonra kredi kartlarında şifre gerektirmeden yapılan temas ödeme limitlerini 1500 TL'ye çıkarmasının kullanıcılara kolaylık sağlaması beklenirken bu kararın, enflasyonun etkisiyle ürünlerdeki aşırı artışla da ilgili olduğu yorumları yapılmıştı.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Teknoloji

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu Ekonomi Finans Mobil Mobil Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Barış O. B.:

Bu haber bile ekonominin nasıl bir durumda olduğunu ortaya koyuyor da işte, anlayabilene

Yanıtla11159
uCube :

Eee normal olarak 2 pizza 1 içecek söylüyorsun 800 tl :DDD

Yanıtla169
Kara Murat:

oturduğu yerden yemek söyleyip yiyene bence az bile.

648
Yağız Yıldırım:

sen ayakta mı yiyon kara murat

00
Mehmet Aksoy:

enflasyon ekonomist reis sağolsun

Yanıtla131
hüseyin akgül:

hayatımız ve konforumuzda keşke böyle iki katına çıksa artık

Yanıtla016
erkan gyurt:

enflasyon en az %100 demek oluor. TÜİK 67 olduğunu iddia ediyor

Yanıtla115
Kara_kalem:

2024 İKİNCİ YARISINDA ENFİLASYON DÜŞECEĞİ HAKKINDA AKP DEN AÇIKLMAYA YAPMAYAN KALMADI KART ÖDEME SİSTEMİ PARANIN NE KADAR DEĞERSİZ OLDUĞUNU GÖSTERDİ ARTIK PARANIN ÜLKELER ÇAPINDA DAHİ DEĞERİ NE KADAR DÜŞMÜŞ GÖRÜNÜYOR BATUM MİLLET ARTIK HER GÜN GÜNLÜK ALIŞ VERİŞLERİNİ İÇİN TÜRKİYE DE NEDENİ ORTADA LARI LİRA ÜSÜNDE DEĞERLİ ÖNCEDEN LİRA VERİR LARI ALINIRDI ŞİMDİ KABUL ETMİYORLAR DEĞERİ YOK

Yanıtla012
SAMET TEMAS:

demek ki ekonomi gerçekten iyi yolda. hadi bakalım.

Yanıtla05
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title