Haberler

Kritik toplantıdan çarpıcı detay! İşte erişim engeli getirilen Instagramın ilk savunması

Güncelleme:
Abone Ol

BTK'nın popüler sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirmesinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu dün META şirketinin yetkilileri ile bir görüşme yaptı. Uraloğlu toplantı sonrası "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz" açıklamasında bulunurken META'nın yaptığı savunma da ortaya çıktı. Şirket yetkilileri, ABD'nin Hamas'ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve paylaşımların algoritmalarla engellendiğini savundu.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BTK'nın 2 Ağustos Cuma günü erişim engeli getirdiği Instagram'ın sahibi META yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaştı. Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz" dedi.

Toplantıya, Uraloğlu'nun yanı sıra Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri de katıldı. Görüşmede, META'ya katalog suçlar ve toplumun hassasiyetlerine aykırı içeriklerin yanı sıra, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için yayımlanan taziye mesajları konusunda uyarılar yapıldı.

"ABD TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRDÜĞÜ İÇİN ALGORİTMA ENGELLİYOR"

Milliyet Gazetesi'nden Meltem Güneş'in haberine göre META yetkilileri, ABD'nin Hamas'ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve paylaşımların algoritmalarla engellendiğini savundu.

Kritik toplantıdan çarpıcı detay! İşte erişim engeli getirilen Instagramın ilk savunması

"PKK, PYD VE FETÖ'YÜ DE ENGELLEYİN O ZAMAN"

Uraloğlu başkanlığındaki heyet, Türkiye'nin terör örgütü listesinde yer alan PKK, PYD ve FETÖ'ye yönelik destek mesajlarının da algoritmalarla engellenmesi gerektiğini belirtti. META, PKK konusunda bu talebe yeşil ışık yaktı.

"İÇERİK LİSTESİ ŞİRKETE SUNULDU"

Türkiye'nin platformdan kaldırılmasını istediği içerik listesi şirkete sunuldu. Ancak terör tanımı konusunda görüş ayrılığı yaşandı.

NE OLMUŞTU?

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından paylaştığı taziye mesajlarının Instagram tarafından sansürlendiğini ifade etmişti. Altun'un bu açıklamasından dakikalar sonra ise BTK, milyarlarca üyesi olan popüler sosyal medya platformu Instagram'a 2 Ağustos Cuma günü itibarıyla erişim engeli getirmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Teknoloji

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sosyal Medya Sosyal Medya Teknoloji Algoritma Instagram Politika Hukuk Terör Medya Sosyal Medya Hukuk Teknoloji Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (55)

Savas Ozturk:

Hamas’ı tüm dünya terör örgütü ilan ediyor bi siz etmiyorsunuz her yeri kapatın bence

Yanıtla926288
Emre Kaya:

Ben sanatçıyım evet instagram geniş bir yelpaze herkese hitap ediyor ama Türkiyem için en hayırlısı kaldırılmasıdır boş bir mecra arkadaşlar inanın bel bağlamaya bile gerek yok.

Yanıtla160714
Gökhan Eker:

sen kullanma kardeşim. istemiyorsan kullanma. Ben kullanacağım benim için çok önemli. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz. Kullanmayan kulananı neden engelliyor. Sen tatlı yemiyorsun sana dokunuyor diye bizde mı yemeyelim.

2010
taner ipek:

Hangi dalla ilgilisin hocam

42
Emre Şencan:

Onu bunu bırakın pislik yuvası tiktoku kaldırın bir an önce

Yanıtla16555
Ümit Özdemir:

kesinlikle!

115
Serhat Bagci:

Hamas terör örgütüdür de ondan instagramı kapatmak çözüm mü bence değil :)

Yanıtla368110
Alp null:

saçmalığa bak ABD den bizede madem sosyal medya özgür bir alan diye belirtiyor iseniz isteyen istediğini söyler yazar bütün dünya ABD ile aynı fikirde mi olcak saçma bir savunma META yetkilileri kendinizde misiniz

Yanıtla38403
YalancıSavar:

İSrail yanlısı paylaşımlara onay veren hatta sponsorlu paylaşım diye herkesin önüne çıkaran İnsta bir mülsümanın mağduruiyeti söz konusu olduğunda ırkçı paylaşım diye kaldırıyor

016
Gökhan Eker:

sayın kardeşim. sen hoşlandığın uygulamayı kullan sevdiğin yemeği ye istediğin tv kanalını izle . Sen sevmiyorsun diye bizde mi kullanmayalım. Sen beğenmiyorsan girmezsin beni niye engelliyorsun.

103
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title