Haberler

Lübnan'daki telsiz patlamaları sonrası ASELSAN'dan dikkat çeken paylaşım

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazları ve telsizlere yönelik siber saldırılarında en az 32 kişi hayatını kaybederken yaşanan olay siber güvenlik ve haberleşme güvenliğinin kritik önemini gözler önüne serdi. Bu gelişmelerin ardından ASELSAN, yerli ve milli el telsizi "ARTCOM 5433 V/UHF-P"un görsellerini kamuoyuyla paylaştı.

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamaları, iletişim altyapısındaki zayıflıkların ve güvenlik açıklarının ne kadar kritik olabileceğini gösterdi. Yaşanan olay, iletişim kanallarının manipülasyon ve güvenlik zaafiyetlerine açık olduğunu ortaya koydu.

ASELSAN'DAN 'YERLİ VE MİLLİ' VURGUSU

Türkiye, kritik haberleşme altyapısının güvenliğini artırmak için çeşitli önlemler geliştirmeye devam ederken ASELSAN, bu konuda önemli bir adım attı.

Lübnan'daki patlamaların ardından ASELSAN, geliştirdiği yerli ve milli el telsizi "ARTCOM 5433 V/UHF-P"nin görsellerini paylaşarak, güvenli haberleşme için yenilikçi çözümler sunduğunu duyurdu. Paylaşımda "Akıllı telefonların yeteneklerini, baz istasyonu kullanmadan sağlayabiliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Lübnan'daki telsiz patlamaları sonrası ASELSAN'dan dikkat çeken paylaşım

Lübnan'daki telsiz patlamaları sonrası ASELSAN'dan dikkat çeken paylaşım

Lübnan'daki telsiz patlamaları sonrası ASELSAN'dan dikkat çeken paylaşım

Erdem Aksoy
Haberler.com - Teknoloji

Teknoloji Güvenlik Aselsan İsrail Lübnan Dünya Güvenlik Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

SİNAN BOLAT:

Aselsan akıllı telefon üret yazılımı askeri yazılımdan farklı olsun ama kaliteli olsun Vestel gibi olmasın özellikle yeter bu kadar paranın yurt dışına çıkması

Yanıtla3331
Haydar Bayram:

ASELSAN yaparsa en iyisini yapar helal olsun size

Yanıtla3190
vatandaş:

her ürün yerli ve milli olmalı

Yanıtla3187
A B:

Hakikaten neden cep telefonu için arge ve üretim yapmıyor aselsan ? Ülkemizin dövizleri nehir gibi Uzak Doğu ve batıya gidiyor

Yanıtla1131
Özgür Aydoğdu:

ASELSAN telefon üret alalım paramız bize kalsın Çin'e gitmesin

Yanıtla0126
Mustafa Üresin:

İhracat için 1 kapı daha

Yanıtla0122
Serkan Tezcan:

Yerli firmalara gün doğdu. Çokta mantıklı oldu

Yanıtla072
GADDAR:

iphone samsung huawei ayarında bir telefon yap almazsambende gaddar değilim

Yanıtla055
ömer:

herşey bize ait olmalı

Yanıtla042
Yasef Behar:

Be yerli ne yabancı hiç güvenli değil bütün cihazlar İşte İsrail'de üretilen telefonla ilgili teknolojiye dair bazı örnekler: 1. **VoIP Teknolojisi**: İsrail firmaları, özellikle **VocalTec**, modern internet tabanlı telefon sistemlerinde kullanılan Sesli İletişim Protokolü (VoIP) teknolojisinin geliştirilmesinde öncülük etti. 2. **Mobil Güvenlik**: İsrailli **Check Point Software Technologies** şirketi, mobil telefonlar da dahil olmak üzere siber güvenlikte dünya lideridir. 3. **Hücresel Çipler**: **DSP Group** ve **Altair Semiconductor** (şimdi Sony'ye ait) gibi şirketler, 4G ve 5G ağlarında kullanılan gelişmiş mobil cihaz çiplerini tasarlamaktadır. 4. **Akıllı Telefon Kameraları**: İsrailli **Corephotonics** gibi girişimler, günümüzde birçok akıllı telefonda bulunan çift kamera teknolojisinin geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. 5. **Telekom Ekipmanları**: İsrail ayrıca antenler, modemler ve diğer iletişim cihazları gibi telekom altyapısına yönelik çeşitli donanım bileşenleri üretmektedir.

Yanıtla415
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title